1. Nieuws

  SES Astra richt “satellietpijlen” op Midden Oosten

  Vanaf 2011 gaat SES Astra samen met de Arabische satellietoperator YahSat een nieuw DTH platform voor het Midden Oosten exploiteren. Hiervoor wordt eind 2010 een nieuwe satelliet gelanceerd.
  Jarco Kriek
  20 april 2009
  comments 0
  SES Astra richt “satellietpijlen” op Midden Oosten

  Een overeenkomst met de Arabische satellietoperator Al Yah Satellite Communications Company, kortweg YahSat genoemd, heeft SES Astra zijn pijlen doen richten op het Midden Oosten. Gezamenlijk gaan beide bedrijven een digitaal satellietplatform in deze regio exploiteren onder de naam YahLive. Dit moet in meer dan 20 lanen in het Midden Oosten, Noord Afrika en Zuidwest Azië te ontvangen zijn.

  Naast ongecodeerde FTA zenders kunnen ook betaaltelevisieaanbieders gebruik gaan maken van het YahLive satellietplatform. Deze wordt uitgezonden via de YahSat 1A satelliet die wordt geplaatst op 52,5 graden oost op de Clark Belt. De satelliet heeft de beschikking over 23 transponders die allemaal in de Ku frequentieband actief zijn. Op dit moment wordt de satelliet gebouwd en de verwachting is dat de YahSat 1A satelliet in het vierde kwartaal van 2010 gelanceerd wordt.

  SES AstraYahSatYahSat 1AYahLive

  Reacties

 1. TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Murder at 1600

  Murder at 1600
  SBS9 om 20:30 uur
  De vrouw blijkt een medewerkster van de president te zijn en Regis wil de zaak tot op de bodem uitzoeken. Dat is praktisch onmogelijk, want de overheidsdienst overvleugeld Regis' bevoegdheden en de bekende doofpot staat al klaar. Regis weet de hulp los te peuteren van regerings-ambtenaar Nina Chance (Diane Lane), die de opdracht heeft gekregen het onderzoek 'geruisloos' te laten verlopen. Samen komen ze erachter dat de moord slechts een kleine schakel is in een politiek complot.

  Zappen.blog.nl