1. Nieuws

  SES Astra richt “satellietpijlen” op Midden Oosten

  Vanaf 2011 gaat SES Astra samen met de Arabische satellietoperator YahSat een nieuw DTH platform voor het Midden Oosten exploiteren. Hiervoor wordt eind 2010 een nieuwe satelliet gelanceerd.
  Jarco Kriek
  20 april 2009
  comments 0
  SES Astra richt “satellietpijlen” op Midden Oosten

  Een overeenkomst met de Arabische satellietoperator Al Yah Satellite Communications Company, kortweg YahSat genoemd, heeft SES Astra zijn pijlen doen richten op het Midden Oosten. Gezamenlijk gaan beide bedrijven een digitaal satellietplatform in deze regio exploiteren onder de naam YahLive. Dit moet in meer dan 20 lanen in het Midden Oosten, Noord Afrika en Zuidwest Azië te ontvangen zijn.

  Naast ongecodeerde FTA zenders kunnen ook betaaltelevisieaanbieders gebruik gaan maken van het YahLive satellietplatform. Deze wordt uitgezonden via de YahSat 1A satelliet die wordt geplaatst op 52,5 graden oost op de Clark Belt. De satelliet heeft de beschikking over 23 transponders die allemaal in de Ku frequentieband actief zijn. Op dit moment wordt de satelliet gebouwd en de verwachting is dat de YahSat 1A satelliet in het vierde kwartaal van 2010 gelanceerd wordt.

  SES AstraYahSatYahSat 1AYahLive

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl