1. Nieuws

  Skippy straks nóg sneller

  Australië krijgt een supersnel datanetwerk dat vrijwel iedereen moet gaan bereiken. De staat gaat het net zelf aanleggen dat 100 MB capaciteit moet krijgen.
  Jan-Hein Visser
  9 april 2009
  comments 0
  Skippy straks nóg sneller
  Opmerkelijk nieuws vanuit Australië want het land wil 90 procent van de bevolking op een 100 Mbits per seconde snel netwerk gaan aansluiten. Dit maakte premier Kevin Rudd bekend nadat hij hiervoor overheidsgelden had vrijgemaakt.

  Een bedrijf dat voor het merendeel eigendom van de staat is zal het netwerk gaan aanleggen en dat moet 43 miljard Australische Dollar of een kleine 23 miljard Euro gaan kosten. Volgend jaar moet met het project worden begonnen dat als alles meezit over een jaar of 8 is afgerond.

  Australië staat daarmee aan de vooravond van een zeer ambitieus en groots project dat dit enorme land een 'sprong' vooruit moet brengen in de toekomst. In elk bereikbaar huishouden moet een glasvezelkabel aangelegd worden om zo Australië op de toekomstige technologische ontwikkelingen voor te bereiden. Diverse bedrijven hadden gereageerd op de aanbesteding van het breedbandproject maar geen van hen kreeg de opdracht omdat hun voorstellen niet goed genoeg waren.


  Australiëinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl