1. Nieuws

  Skippy straks nóg sneller

  Australië krijgt een supersnel datanetwerk dat vrijwel iedereen moet gaan bereiken. De staat gaat het net zelf aanleggen dat 100 MB capaciteit moet krijgen.
  Jan-Hein Visser
  9 april 2009
  comments 0
  Skippy straks nóg sneller
  Opmerkelijk nieuws vanuit Australië want het land wil 90 procent van de bevolking op een 100 Mbits per seconde snel netwerk gaan aansluiten. Dit maakte premier Kevin Rudd bekend nadat hij hiervoor overheidsgelden had vrijgemaakt.

  Een bedrijf dat voor het merendeel eigendom van de staat is zal het netwerk gaan aanleggen en dat moet 43 miljard Australische Dollar of een kleine 23 miljard Euro gaan kosten. Volgend jaar moet met het project worden begonnen dat als alles meezit over een jaar of 8 is afgerond.

  Australië staat daarmee aan de vooravond van een zeer ambitieus en groots project dat dit enorme land een 'sprong' vooruit moet brengen in de toekomst. In elk bereikbaar huishouden moet een glasvezelkabel aangelegd worden om zo Australië op de toekomstige technologische ontwikkelingen voor te bereiden. Diverse bedrijven hadden gereageerd op de aanbesteding van het breedbandproject maar geen van hen kreeg de opdracht omdat hun voorstellen niet goed genoeg waren.


  Australiëinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Last Stand

  The Last Stand
  Veronica om 20:30 uur
  Owens (Arnold Schwarzenegger) staat als sheriff van Sommerton samen met zijn deputies als enige tussen een ontsnapte drugsbaron en de Mexicaanse grens. Een film vol actie, explosies en de nodige humor zoals we dat van Arnie gewend zijn. Na jaren van misdaad en geweldbestrijding in het stadje Sommerton Junction hoopt Sherrif Owens (Schwarzenegger) van zijn oude dag te genieten. Zijn rust wordt verstoord als een beruchte drugsbaron met een bende misdadigers ontsnapt en richting Sommerton Junction rijdt om daar de grens van Mexico over te steken. In eerste instantie wil de sherrif er niets mee te maken hebben, maar al snel neemt hij toch de verantwoordelijkheid op zich om nog een laatste keer z’n mannetje te staan…

  Zappen.blog.nl