Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sky News moet betaalzender worden

    Diverse Britse media melden dat Sky News niet lang meer ongecodeerd blijft uitzenden. De nieuwszender zal op termijn alleen te ontvangen zijn als betaalkanaal.
    Jan-Hein Visser
    4 oktober 2007
    comments 0
    Sky News moet betaalzender worden
    Diverse Britse media melden dat Sky News niet heel lang meer ongecodeerd zal blijven uitzenden. Behalve via het Engelse Freeview (DVB-T) zal ook via satelliet gecodeerd gaan worden en de zender een betaalkanaal worden.
     
    Via dit digitale platform in Engeland moet Sky News ook nog eens in de nieuwe MPEG4-norm worden doorgegeven omdat er meer ruimte voor betaalkanalen moet komen. Hiermee zal Sky News als lange tijd populairste en hoogst gewaardeerde nieuwszender enorme aantallen kijkers gaan verliezen. De plannen zijn nog wel afhankelijk van de Ofcom, die de licenties moet wijzigen.

    Een woordvoerder van Sky heeft al gesteld dat het op de lange termijn de bedoeling is op alle platforms een betaalkanaal te worden. Met de komst van een groot netwerk (Freesat) en een verdere uitbouw van Freeview door ITV en BBC lijkt BSkyB ervoor te kiezen haar gratis zender hier helemaal uit te verwijderen.
     
    Sky News is voor Nederlandse en Vlaamse kijkers op Astra1 en dus ook via CanalDigitaal en TV Vlaanderen te ontvangen en zit ook op diverse (maar niet alle) digitale kabelnetten, zoals dat van UPC. Omdat Sky er een (Brits) betaalkanaal van wil maken is de ongecodeerde uitzending, maar ook de aanwezigheid op Astra1 hiermee op termijn een onzekere factor geworden.
    Sky Newsgecodeerd

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview