Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sky UK over grenzen 3 miljoen HD-abonnees en 50 HD-zenders heen

    Sky UK heeft de grens van 3 miljoen HD-abonnees beslecht. In de komende weken gaat men ook de grens van 50 HD-zenders bereiken.
    Jarco Kriek
    4 september 2010
    comments 0
    Sky UK over grenzen 3 miljoen HD-abonnees en 50 HD-zenders heen

    Het gaat goed met HDTV bij de Engelse televisie-aanbieder Sky UK. Inmiddels geeft de televisie-aanbieder 50 HD-zenders in het zenderaanbod door. Het grote HD-aanbod van Sky UK heeft er ook toe geleid dat men meer dan 3 miljoen HD-abonnees heeft.

    Over het algemeen wordt in Europa Sky UK als grote voorbeeld voor de uitrol van HDTV gezien. Sky UK is er vanaf het begin ervan uitgegaan dat de televisiekijker meer moet betalen om naar een kwalitatief beter product als HDTV te kijken. Ook heeft Sky veel geïnvesteerd om HDTV goed te positioneren in haar zenderaanbod. Zo is het in Europa de televisieaanbieder met het grootste aanbod van HD-zenders. Deze afgelopen week voegde Sky UK de HD-kanalen Good Food HD en Living HD aan het HD-aanbod toe. Hiermee komt de teller van het aantal HD-zenders op dit moment op 46 te staan. In de komende weken worden de HD-zenders Eden HD, ITV 2 HD, ITV 3 HD en ITV 4 HD toegevoegd en wordt de grens van 50 HD-zenders beslecht. Hiermee heeft Sky UK haar doelstelling om voor het einde van 2010 een HD-aanbod van 50 zenders of meer te gaan aanbieden bereikt.

    Nu een substantieel deel van de Sky-abonnees naar HDTV kijkt gaan men overigens dit jaar de pakketstructuur veranderen. Het speciale HD-abonnement gaat bij Sky UK verdwijnen. De HD-versies van televisiezenders komen dan beschikbaar in het zenderpakket waarin de SD-versie beschikbaar zijn. De abonnementsprijzen van alle zenderpakketten bij Sky UK gaan daardoor voor iedere abonnee tot enkele Engelse ponden per maand omhoog.


    Sky UKHDTV

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview