Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sony-baas heeft spijt van strijd tussen HD-DVD en Blu-ray

    De hoogste baas van Sony vindt het spijtig dat er een grote strijd is ontstaan tussen HD DVD en Blu-ray, waar vooral de consument de dupe van wordt.
    Jan-Hein Visser
    16 november 2007
    comments 0
    Sony-baas heeft spijt van strijd tussen HD-DVD en Blu-ray
    De grote baas van Sony, Howard Stringer, is niet blij met de voortdurende strijd tussen de twee HD-formaten om DVD’s mee af te spelen. De voortdurende rivaliteit tussen Blu-ray en HD DVD had hij achteraf liever vermeden en hij zou hebben gewenst dat er een deal met Toshiba was geweest die de twee High Definition standaards in elkaar had laten opgaan.
     
    Stringer stelt dat Blu-ray lange tijd aan top heeft gestaan, totdat de grote Hollywood-studio Paramount besloot om alleen nog het rivaliserende HD DVD te ondersteuenen.

    Stringer zou graag terug in de tijd gaan om de twee formaten samen te voegen en stelt van het verleden te hebben geleerd. In 2005 en 2006 hadden Sony en Toshiba geprobeerd om tot elkaar te komen maar de gesprekken liepen stuk op het punt van wie de belangrijkste ‘sleutels’ voor de toe te passen technologie zou krijgen.
     
    Er is echter nog altijd hoop om nader tot elkaar te komen. Dat zou vooral in het voordeel van de consument zijn: deze wordt momenteel verplicht tot het maken van een keuzes die achteraf de verkeerde kan blijken te zijn. Doordat consumenten hun keuze uitstellen, wordt uiteindelijk de markt voor DVD’s ook weer verzwakt.
    SonyHoward StringerBlu-ray. HD DVD

    Reacties