Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sony weer slachtoffer van hackers

    Hackers blijven het vizier op het Japanse elektronicaconcern Sony gericht houden. Sony kwam dit jaar negatief in het daglicht doordat hackers gegevens van PSN-accounts in bezit kregen.
    Jarco Kriek
    3 juni 2011
    comments 0
    Sony weer slachtoffer van hackers

    Hackers blijven het vizier op het Japanse elektronicaconcern Sony gericht houden. Sony kwam dit jaar negatief in het daglicht doordat hackers gegevens – waarvan veel inclusief creditcardgegevens – van PSN-accounts in bezit kregen.

    PSN – afkorting van Playstation Network – is verreweg het meest belangrijke interactieve platform van Sony. Het bedrijf leed tientallen miljoenen euro’s directe schade door de hack van dit spelcomputernetwerk. Daarnaast is de imagoschade die Sony heeft geleden van een nog grotere orde. En dat op het moment dat Sony tegen miljardenverliezen ophikt die zijn veroorzaakt door het natuurgeweld in Japan. Onlangs werd dit land door een tsunami getroffen en men maar langs hiervan lijkt te kunnen opkrabbelen.

    Juist nadat Sony de totale wereldwijde ingebruikname van PSN heeft aangekondigd wordt het Japanse bedrijf wederom geconfronteerd met een geslaagde hackpoging van één van haar interactieve platformen. Het gaat om de database van de website www.sonypictures.com. Hierbij zijn door de hackersgroep LulzSec meer dan een miljoen accounts buitgemaakt. Ook de Nederlandse en Belgische website van Sony BMG zijn volgens de technologiesite Tweakers.net door de hack getroffen.

    De hackersgroep heeft de buitgemaakte informatie op de eigen website en als torrent op The Pirate Bay gepubliceerd. Daarbij wil de hackersgroep voornamelijk aantonen dat de beveiliging bij Sony niet optimaal is. LulzSec stelt in een verklaring op het web dat Sony de data totaal niet versleuteld te hebben en dat meer dan een miljoen wachtwoorden van Sony-klanten in plain-tekst in de database stond. De hackersgroep heeft bij de hack van de accounts wachtwoorden, emailadressen en huisadressen buitgemaakt. Ook heeft men 75.000 muziekcodes en 3,5 miljoen muziekcoupons buitgemaakt.

    Sony heeft kwetsbare delen van de website sonypictures.com inmiddels uit de lucht gehaald.
    SonyPlaystationPlaystation3PSPPSNPlaystation NetworkPlaystation Portable

    Reacties