1. Nieuws

  Spanje–Nederland in HD op Nederland 1

  De WK-opening van het Nederlands elftal tegen Spanje is om 21.00 uur in volwaardige HD-kwaliteit op Nederland 1 te volgen. Twintig minuten eerder begint de voorbeschouwing.
  Jarco Kriek
  13 juni 2014
  comments 14
  Spanje–Nederland in HD op Nederland 1

  De WK-opening van het Nederlands elftal tegen Spanje is om 21.00 uur in volwaardige HD-kwaliteit op Nederland 1 te volgen. Twintig minuten eerder begint de voorbeschouwing.

  Spanje – Nederland is de herhaling van de finale van het WK voetbal vier jaar geleden in Zuid Afrika. De verwachting is dat er miljoenen Nederlanders naar deze voetbalwedstrijd gaan kijken. De wedstrijd is niet alleen op Nederland 1 te volgen. Nieuwszender Radio 1 is in de avonduren tijdens het WK voetbal omgevormd tot Radio Brasil. De voetbalwedstrijd is integraal op Radio 1 te beluisteren. De NOS biedt de wedstrijd ook live via internet aan. Naast de speciale WK-internetsite van de NOS kan in Nederland ook via de NOS-app op tablet en smartphone gekeken worden. Een extra dienst levert de NOS via de WK-app. Hiermee kan men vanuit zelf te kiezen cameraposities belangrijke spelmomenten onbeperkt terugkijken. Via HbbTV levert de NOS op ondersteunende televisies direct op het scherm achtergrondinformatie in tekst en beeld.

  Nederlander gek op voetbal

  Uit Europees onderzoek van vente-privee onder zesduizend ondervraagden blijkt dat Nederland een voetballand is. Van de Nederlandse mannen kijkt 98 procent graag naar voetbal. Bij vrouwen ligt dit percentage op 89 procent. Daar staat wel tegenover dat vrouwen liever online shoppen dan naar een voetbalwedstrijd kijken. Mocht Nederland van Spanje winnen dan koopt 26 procent van de vrouwen in euforische staat iets op het internet. Dat doet 15 procent van de vrouwen overigens ook als troost bij een nederlaag.

  WKvoetbalBraziliëNederlandNederlands elftalOranjeLouis van GaalSpanjeSalvadorVI Oranje

  Reacties

 1. TV-TIP Tegenlicht

  Tegenlicht
  NPO 2 om 21:05 uur
  Waar ligt de (ethische) grens als het gaat om het verzamelen, mis- en gebruiken van onze persoonlijke data door het bedrijfsleven? Te gast zijn verschillende experts op online-gebied.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Terminator 2: Judgment Day

  Terminator 2: Judgment Day
  Fox om 21:35 uur
  Skynet - het computersysteem dat anno 2029 oorlog voert tegen de mensheid - stuurt een nieuwe cyborg terug in de tijd. Deze geavanceerde, onverwoestbare versie van de "Terminator" heeft als enige opdracht het vermoorden van John Connor, een tiener die in de toekomst uit zal groeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet. Het verzet is op de hoogte van deze geheime missie en stuurt eveneens een "Terminator" : die moet John en zijn moeder Sarah beschermen...