Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sport1 brengt finale Champions League in 3D bij Ziggo en UPC

    De Nederlandse sportzender Sport1 gaat de finale van de Champions League in 3D via de televisieaanbieders Ziggo en UPC aanbieden. Natuurlijk is deze finale ook in SD- en HD-kwaliteit bij Sport1 te zien.
    Jarco Kriek
    19 mei 2011
    comments 0
    Sport1 brengt finale Champions League in 3D bij Ziggo en UPC

    De Nederlandse sportzender Sport1 gaat de finale van de Champions League in 3D via de televisieaanbieders Ziggo en UPC aanbieden. Natuurlijk is deze finale ook in SD- en HD-kwaliteit bij Sport1 te zien.

    Sport1-abonnees die via Ziggo en UPC kijken kunnen de Champions League finale tussen Barcelona en Manchester United in 3D bekijken. Men moet wel beschikken over een HD-kabeldecoder en een 3D-televisie inclusief de benodigde 3D-brillen. De finale wordt op zaterdag 28 mei in de Engelse voetbaltempel Wimbledon Stadion in London gespeeld.

    Bij UPC is de Champions League finale in 3D te bekijken via het Evenementenkanaal 14. Bij Ziggo kan men deze 3D-voetbalwedstrijd op voorkeuzekanaal 15 bekijken. Sport1 start haar uitzendingen rond de finale van Europa’s belangrijkste voetbaltoernooi op zaterdag 28 mei om 20.15 uur. In de studio ontvangt presentator Kees Jansma vanaf 20:15 uur de analisten Marco van Basten en Willem van Hanegem. Vanuit Londen zal John van Vliet de voorbeschouwing en de interviews voor zijn rekening nemen. Emile Schelvis verzorgt samen met Wim Kieft het commentaar bij FC Barcelona - Manchester United. De aftrap op Wembley is om 20:45 uur. Overigens zal alleen de voetbalwedstrijd -  en dus niet de studiobeelden – in 3D-kwaliteit te zien zijn.

    Will Moerer, general manager van Sport1: "Ik ben trots dat Sport1 zo’n groot sportevenement live in 3D in de Nederlandse huiskamers brengt. Alhoewel er nog een beperkt aantal sportevenementen in 3D wordt aangeboden is de technologie volop in ontwikkeling. Sport leent zich uitstekend voor 3D. Je krijgt het gevoel als kijker echt in het stadion te zitten. Ik denk dat het voor iedere abonnee een ware beleving is.”

    Het is niet de eerste keer dat Sport1 een sportevenement in 3D op het scherm brengt. Het golftoernooi Augusta Masters was verleden jaar voor een beperkt gezelschap journalisten in besloten kring al in 3D via Sport1 te bekijken. Overigens was dat evenement ook ongecodeerd via de satelliet te volgen. De aanvoer voor dit 3D live-spektakel liep zonder codering via de DMC-aanvoertransponders op de Telstar-satelliet op 15 graden oost.

    De Champions League finale in 3D is voor de Europese voetbalbond UEFA een grote test. De UEFA wil namelijk volgend voetbalseizoen meer wedstrijden die in het Champions League voetbaltoernooi worden gespeeld in 3D produceren. De finale van de Champions League wordt overigens wereldwijd in vele tientallen landen live in 3D uitgezonden.

    Sport1ZiggoUPC3D3D-TV3D-televisieChampions LeagueUEFASport1 LiveSport1 Live HD

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview