Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sport1 pakt groot uit tijdens Wimbledon

    Tennisliefhebbers kunnen weer op het puntje van de stoel gaan zitten. Wimbledon is weer begonnen en via digitale televisie via de kabel en/of satelliet hoeft men niets te missen.
    Jarco Kriek
    23 juni 2008
    comments 0
    Sport1 pakt groot uit tijdens Wimbledon

    De Nederlandse betaaltelevisie sportzender Sport1 pakt de komende twee weken groot uit tijdens Wimbledon. Via de kabel en IPTV via Tele2 worden maar liefst tot acht wedstrijden tegelijkertijd uitgezonden. Daarnaast is er ook een HD-kanaal waarop de wedstrijden die op het centre court en court 1 worden gespeeld in vijf keer betere beeldkwaliteit te zien is.

    De uitzendingen op Sport1 beginnen elke dag om 13.00 uur en gaan ononderbroken door tot in ieder geval 20.00 uur. Mocht echter, om welke reden dan ook, de wedstrijden op de grasbanen in Londen langer duren, zal de programmering van Sport1 daarop aangepast worden.

    In totaal zal Sport1 via de kabel meer dan 500 uur live tennis uitzenden. Alle wedstrijden zullen daarnaast in breedbeeld 16:9 beeldformaat worden uitgezonden. Het commentaar bij de wedstrijden zal voor het hoofdkanaal worden gegeven door Evert Schneider en Theo Bakker. Deze zullen worden bijgestaan door de tennisexperts Jan Siemerink, Kristi Boogert en Marcella Mesker. Het commentaar op de extra Sport1 kanalen zal in de meeste gevallen voorzien zijn van Engels commentaar van de BBC commentatoren.

    Satellietkijkers zullen via CanalDigitaal alleen kunnen kijken naar het hoofdkanaal Sport1. De extra kanalen en het HD-kanaal van Sport1 zullen niet via CanalDigitaal te zien zijn. Satellietkijkers kunnen echter wel via de Astra2 satelliet kijken naar de BBC. Hier zullen alle extra kanalen die Sport1 via de kabel uitzendt ook te zien zijn via de zogeheten interactieve kanalen van de BBC. Deze zijn met elke satellietontvanger ongecodeerd te ontvangen. Daarnaast zullen via BBC1 in SD-kwaliteit en via BBC HD in HD-kwaliteit ook de wedstrijden van het centre court en court1 te zien zijn. Ook hiervoor is geen abonnement nodig omdat deze zenders ongecodeerd via de satelliet worden uitgezonden.

    Voor exacte frequenties voor de BBC kanalen op de Astra2 satelliet kan men terecht bij de online satelliet frequentielijst van Totaal TV
    Sport1WimbeldonTele2CanalDigitaal

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview