Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sport1 ziet voordeel in Europese uitspraak open televisiegrenzen

    Het Nederlandse betaalkanaal Sport1 ziet overwegend voordelen in uitspraak van het Europees Gerechtshof inzake open Europese televisiegrenzen voor particulieren. De rechter oordeelde dat Europese tv-abonnementen legaal worden.
    Jarco Kriek
    14 oktober 2011
    comments 0
    Sport1 ziet voordeel in Europese uitspraak open televisiegrenzen

    Het Nederlandse betaalkanaal Sport1 ziet overwegend voordelen in uitspraak van het Europees Gerechtshof inzake open Europese televisiegrenzen voor particulieren. De rechter oordeelde dat Europese tv-abonnementen legaal worden.

    Will Moerer – general manager van Sport1 – ziet door de Europese uitspraak kansen voor zijn betaalzender. Het is nu toegestaan om een tv-abonnement bij een buitenlandse televisieaanbieder af te sluiten. Hierdoor vervagen ook op de Europese televisiemarkt de landsgrenzen. In praktijk wordt het hierdoor naar verwachting volgend jaar al mogelijk om bijvoorbeeld als Vlaming een abonnement op de betaalzender Sport1 te nemen. Moerer stelt dat Sport1 daarbij kansen ziet omdat het goede kaarten in handen heeft. Sport1 is Europees gezien één van de goedkopere sportkanalen met daarop veel internationaal topvoetbal. De kans dat daardoor Nederlandse abonnees gaan weglopen is klein. Aan de andere kant is de kans dat Europese televisiekijkers hierdoor een abonnement op Sport1 overwegen aanwezig.

    Met deze Europese visie van Sport1 wordt de satellietverspreiding via CanalDigitaal – vooralsnog de enige manier voor Europese inwoners om Sport1 te ontvangen en dus ook een abonnement te overwegen – steeds belangrijker. En juist het Sport1-aanbod is via de satelliet op dit moment nog niet compleet. Zo worden de Sport1 Extra kanalen niet via de satelliet doorgegeven. En juist op deze kanalen is in het weekeind veel buitenlands live voetbal te bekijken.

    Sport1voetbalCanalDigitaalgrensoverschrijdende abonnementenASTRA2SESASTRAEuropees Gerechtshoftelevisiegrenzen

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview