Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Steeds meer apps op oudere Smart TV onbruikbaar

    Televisiefabrikanten zijn op meerdere manieren bezig om de omlooptijd van een televisie te verkorten. Het niet meer vernieuwen van het Smart TV-platform van oudere televisies is hierbij een nieuwe strategie.
    Jarco Kriek, Jan-Hein Visser
    23 mei 2017
    comments 6
    Steeds meer apps op oudere Smart TV onbruikbaar

    TP Vision, de fabrikant van Philips Smart TV internettelevisies, staat al langere tijd bekend om het niet meer onderhouden van oudere online platform. Het gaat hierbij onder meer om het Net TV-platform. Omdat dit platform niet meer met updates wordt bijgehouden, is de beveiliging van content dat via apps de huiskamer binnenkomt verouderd. Contentaanbieders gaan echter met het verbeteren van de beveiliging door. Hierdoor zijn de minimale beveilgingseisen aangescherpt. Op oudere, niet door de fabrikant bijgehouden, Smart TV-platformen kunnen hierdoor bepaalde apps steeds vaker niet meer gebruikt worden.

     

    Geen YouTube meer

    Dat televisiefabrikanten de doorlooptijd van televisies willen verkorten, is al langere tijd bekend. Daarbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van het niet meer technisch onderhouden van Smart TV-platformen. Wil de consument toch van het best mogelijk OTT-aanbod direct via de televisie gebruik blijven maken, dan is de stop naar een nieuwe televisie voor sommigen al snel gemaakt. Samsung is het best verkochte televisiemerk in Nederland. Bezitters van een Smart TV die afkomstig is uit 2012 of eerder kunnen binnenkort geen gebruik meer maken van de populaire videodienst YouTube. Dit wordt op het televisiescherm van modellen die binnen dit criterium vallen via een melding zichtbaar gemaakt. Dit is bij alle merken Smart TV internettelevisisies het geval. De reden is een besluit van YouTube zelf om de ondersteuning op oudere Smart TV-platformen stop te zetten.

     

    Vervangende opties

    Een nieuwe televisie kopen, is niet de enige manier om gebruik te blijven maken van online tv-diensten die niet meer door de Smart TV ondersteund worden. De aanschaf van bijvoorbeeld Google Chromecast, Apple TV mediaspeler of online mediaspeler biedt vaak voor veel minder geld uitkomst in gevallen dat de gebruiker de televisie nog naar wens vindt functioneren.

    Smart TVinternettelevisieOTTonlineinternetappbeveilgingSamsungTP VisionPhilipsYouTubeChromecastApple TVmediaspeler

    Reacties

  1. TV-TIP UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea

    UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea
    NPO 3 om 18:20 uur
    Terwijl hun mannelijke collega’s bijna over hun eigen voeten struikelen, hebben de Ajax-vrouwen het een stuk beter op de rit. Na een knappe tweede plek in de groepsfase van de Champions League, mogen zij zich gaan bewijzen in de knock-outfase. De tegenstander is er meteen eentje van formaat: Chelsea, de finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen in eigen land. Weet het team van aanvoerder Sherida Spitse weer potten te breken?

    TV-TIP My Strange Addiction: Still Addicted?

    My Strange Addiction: Still Addicted?
    TLC om 20:30 uur
    Het knagen op wc-papier of kattenhaar, drinken van je eigen urine of slapen met een ronkende föhn naast je hoofd; sommige mensen houden er nogal bizarre gewoontes op na. My Strange Addiction gaat na tien jaar terug naar een aantal van de meest opmerkelijke gevallen van destijds. Heeft Nathaniel bijvoorbeeld nog een relatie met zijn auto? En hoe gaat het met de onsmakelijk lange nagels van Ayanna?

    Interview

    • *

      Joris Linssen

      Out of Office

      In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
      Reacties0 reactie(s)