1. Nieuws

  Steeds meer televisiezenders kondigen Formule1 in HD-kwaliteit aan

  Na Sky Deutschland en BBC kondigden vandaag meer Europese televisiezenders de komst van de Formule1 in HD-kwaliteit aan. Daaronder bevindt zich ook het Duitse RTL.
  Jarco Kriek
  13 januari 2011
  comments 0
  Steeds meer televisiezenders kondigen Formule1 in HD-kwaliteit aan

  Steeds meer televisiezenders kondigen aan dat men het komend seizoen van de Formule1 in HD-kwaliteit gaat uitzenden. Nadat enkele dagen geleden het Duitse Sky liet weten dat men de racewedstrijden in HD gaat uitzenden is het hek van de dam.

  RTL Nederland, eigenaar van de Nederlandse televisiezender RTL 7, kan op dit moment nog niet zeggen of men de Formule1 in HD-kwaliteit gaat uitzenden. Men hoopt op korte termijn hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. In Nederland kan men in ieder geval via BBC HD naar de Formule1 in HD-kwaliteit kijken. De kans is echter wel aanwezig dat op dit HD-kanaal de Formule1 niet live in HD-kwaliteit wordt uitgezonden en dat alleen samenvattingen van de Formule1-races op BBC HD in HD-kwaliteit te zien zijn. In ieder geval zijn alle races, inclusief voor- en nabeschouwingen, wel in native HD-kwaliteit op de Britse HD-zender BBC One HD te zien. Dit HD-kanaal wordt, in tegenstelling tot BBC HD, niet via Nederlandse televisieaanbieders aangeboden. BBC One HD is echter wel ongecodeerd te ontvangen via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. Hierdoor heeft de schotelkijker in ieder geval de mogelijkheid om naar de Formule1 in HD-kwaliteit te kijken. BBC benadrukt echter dat de satellietverspreiding van BBC televisiekanalen, zowel SD als HD, op de Astra2-satelliet expliciet voor nationaal gebruik in het Verenigd Koninkrijk is.

  Er is wel een lichtpuntje voor de Nederlandse Formule1-fan die niet naar de HD-zenders van de BBC wil of kan kijken. RTL Deutschland heeft namelijk aangekondigd op het televisiekanaal RTL HD de Formule1 ook in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Wordt deze lijn van RTL internationaal doorgetrokken zou dit kunnen betekenen dat de Formule1 op RTL 7 HD in HD-kwaliteit via een Nederlandse televisiezender te zien is. Naast RTL heeft ook de Oostenrijkse publieke zender ORF aangekondigd de Formule1 in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Zowel RTL HD als ORF HD worden via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost uitgestraald. Beide zenders zijn echter gecodeerd. RTL HD maakt onderdeel uit van het veel besproken Duits HD-pakket HD+. ORF gebruikt een eigen grondcodering voor de satellietverspreiding. De door ORF gebruikte versie van de Cryptoworks codering is op dit moment wel gehackt.

   

  Formule1HDTVFOMRTL 7Sky DeutschlandBBCBBC One HDBBC HDORF HDRTL HDHD+Cryptoworks

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.