Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Stichting moet Video on Demand in het licht zetten

    Nederland heeft er een nieuwe stichting bij. Stichting Video on Demand is opgericht door filmmaatschappijen en distributeurs en heeft als doel om Video on Demand in Nederland nog beter op de kaart te zetten
    Jarco Kriek
    19 maart 2011
    comments 0
    Stichting moet Video on Demand in het licht zetten

    Nederland heeft er een nieuwe stichting bij. Stichting Video on Demand is opgericht door filmmaatschappijen en distributeurs en heeft als doel om Video on Demand in Nederland nog beter op de kaart te zetten.

    In Stichting Video on Demand zijn de filmmaatschappijen Warner, Disney, Sony Pictures, Universal, Dutch Filmworks en A-Films vertegenwoordigd. Vanuit de kant va distributeurs zijn Ziggo, UPC en KPN van de partij. Ook elektronicafabrikant Samsung heeft zich bij de Stichting aangesloten. Het doel van de nieuwe stichting is om Video on Demand in Nederland een grotere bekendheid onder een breed publiek te geven. De stichting is volgens de initiatiefnemers noodzaak omdat uit Europese onderzoeken gebleken is dat de bekendheid van Video on Demand in Nederland achter blijft ten opzichte van het Europese gemiddelde.

    Voor filmmaatschappijen en distributeurs is Video on Demand een belangrijke groeimarkt. Filmmaatschappijen zien dat de verkoop van beelddragers als DVD en Blu-Ray onder druk staat. Ook zijn er steeds minder videotheken in Nederland. Televisieaanbieders, de distributeurs van Video on Demand, zien dat door een grotere concurrentie de winstmarge op het gebied van aanbieden van lineaire televisiepakketten verder onder druk komen te staan. Video on Demand gaat hierdoor een grotere rol spelen.

    De Video on Demand omzet gaat volgens de onderzoekers van PWC in 2011 met maar liefst 30 procent stijgen. Hiermee is Video on Demand voor de deelnemers aan de stichting een belangrijke groeimarkt.

     

    Video on DemandZiggoUPCKPN

    Reacties

  1. TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    TV-TIP De Augurkenkoning

    De Augurkenkoning
    RTL 5 om 20:30 uur
    In het eerste seizoen van De Augurkenkoning leerden we tafelzuurmagnaat Oos Kesbeke kennen als een ruwe bolster met een blanke pit. Het tweede seizoen begint in jubelstemming: de fabriek is uitgerust met een belangrijke nieuwe machine. Oos en zijn personeel vieren dit met een stedentrip naar Lissabon, maar het blijkt dat ze te vroeg hebben gejuicht. Het peperdure apparaat begint binnen de kortste keren te roesten. Wat nu?

    Interview