Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Storing KPN in Deventer na twee dagen pas opgelost

    (Update) In een groot deel van Deventer zijn alle KPN-diensten waaronder digitale televisie en telefonie uitgevallen. In een deel van de stad geldt daarom GRIP1.
    Jan-Hein Visser
    19 februari 2014
    comments 20
    Storing KPN in Deventer na twee dagen pas opgelost
    In een groot deel van Deventer zijn alle KPN-diensten waaronder digitale televisie en telefonie uitgevallen. In een deel van de stad geldt daarom GRIP1. Herstel van de breuk duurt lang.

    De binnenstad van Deventer zit al een groot deel van de dag zonder internet, telefoon en televisie. Oorzaak is een kabelbreuk die is ontstaan tijdens werkzaamheden. Klanten van KPN zitten hierdoor zonder internet en digitale televisie, maar ook de vaste telefonie is getroffen. Dit is reden geweest om uit voorzorg een GRIP1-situatie af te roepen waarbij extra hulpdiensten stand by staan. Dat wordt in zo'n geval gedaan voor het geval er iets gebeurt en de hulpdiensten niet door iedereen kunnen worden gebeld.

    Breuk zeer complex

    Het oplossen van de storing kan pas als de kabel volledig is hersteld en dit lijkt complexer te zijn dan aanvankelijk aangenomen. Omdat het een glasvezelkabel betreft, wat een zeer complexe breuk is, gaat het nog uren duren en als alles tegenzit, zit een deel van Deventer (naar schatting 35.000 aansluitingen) ook dinsdag overdag en zelfs nog woensdag zonder KPN-diensten. Mobiele telefonie is niet getroffen. Wel zijn er problemen ontstaan met pinnen. De breuk is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door graafwerkzaamheden. Telecombedrijven worden regelmatig getroffen door dit soort storingen. Vorig jaar kondigde het Agentschap Telecom aan om hier meer tegen op te treden.

    Update: problemen grotendeels opgelost

    Na twee dagen herstelwerkzaamheden moet er weer overal in Deventer via het netwerk van KPN gebruik kunnen worden gemaakt van diensten als digitale tv, vaste telefonie en digitale televisie. Ook kan er weer overal gepind worden. De breuk in een belangrijke glasvezelkabel ontstond al maandag, maar is door de complexe aard ervan pas woensdagavond rond 19.00 uur gerepareerd. KPN-klanten die nog problemen ondervinden, dienen het modem te resetten en daarmee zou ook dat opgelost moeten zijn.

    KPNDeventerStoringKabelbreikGrip 1

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview