1. Nieuws

  Strijd om gebruik naam ‘MTV’ in Hongarije

  In Hongarije is tussen muziekzender MTV en de publieke omroep van het land een juridische strijd losgebarsten rondom de rechten van het gebruik van de initialen 'MTV'.
  Jan-Hein Visser
  20 oktober 2007
  comments 0
  Strijd om gebruik naam ‘MTV’ in Hongarije

  In Hongarije is een juridische strijd losgebarsten rondom het gebruik van de naam MTV. Het conflict speelt zich af tussen de leidende publieke zender Magyar Televízió (Magyar betekent ‘Hongarije’) en MTV Music Television. Het gaat daarbij om het gebruik van de 3 initialen. Magyar Televízió stelt dat zij muziekzender MTV aanklagen voor inbreuk op hun merknaam nadat zij deze maand een Hongaarstalige versie van hun kanaal lanceerden in het land.

  Magyar Televízió zegt de naam MTV al tientallen jaren als initialen gebruiken en om dit te blijven beschermen is tot een gerechtelijke procedure besloten bij het gerechtshof in Budapest. De omroep Magyar Televizio bestaat dit jaar precies 50 jaar en benadrukt ook dat zij in Hongarije de exclusieve rechten hebben op de handelsnaam MTV en dat deze zijn geregistreerd bij het Hongaarse octrooibureau. Het Hongaarse ‘MTV’ heeft twee kanalen waarvan het tweede ook ongecodeerd via de Hotbird satelliet is te ontvangen. De logo's van de zenders geven overigens al tijden de namen 'M1' en 'M2' weer.

  MTVMagyar TelevízióHongarije

  Reacties

 1. TV-TIP The Rock

  The Rock
  Veronica om 20:00 uur
  De afvallige generaal Francis X. Hummel maakt zich met zijn marinecommando's meester van wat de best beveiligde gevangenis aller tijden was: Alcatraz. Ze gijzelen er 81 toeristen en vragen 100 miljoen dollars losgeld ter compensatie voor de familie van overleden manschappen tijdens geheime operaties. Als hun eis niet ingewilligd wordt, zullen vijftien zenuwgasraketten San Francisco treffen. Slechts twee mannen kunnen de stad en de gijzelaars redden. De ene is een jonge FBI-agent die alles afweet van chemische wapens, de andere is de enige man die er ooit in geslaagd is uit Alcatraz te ontsnappen: de mysterieuze macho John Mason ...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Vier seizoenen aan de Amstel

  Vier seizoenen aan de Amstel
  NPO 1 om 22:10 uur
  Avond na avond staat er een team van de beste chefs en sommeliers klaar in het sterrenrestaurant aan de Amstel en Kerst komt er aan.

  Zappen.blog.nl