1. Nieuws

  Strijd om gebruik naam ‘MTV’ in Hongarije

  In Hongarije is tussen muziekzender MTV en de publieke omroep van het land een juridische strijd losgebarsten rondom de rechten van het gebruik van de initialen 'MTV'.
  Jan-Hein Visser
  20 oktober 2007
  comments 0
  Strijd om gebruik naam ‘MTV’ in Hongarije

  In Hongarije is een juridische strijd losgebarsten rondom het gebruik van de naam MTV. Het conflict speelt zich af tussen de leidende publieke zender Magyar Televízió (Magyar betekent ‘Hongarije’) en MTV Music Television. Het gaat daarbij om het gebruik van de 3 initialen. Magyar Televízió stelt dat zij muziekzender MTV aanklagen voor inbreuk op hun merknaam nadat zij deze maand een Hongaarstalige versie van hun kanaal lanceerden in het land.

  Magyar Televízió zegt de naam MTV al tientallen jaren als initialen gebruiken en om dit te blijven beschermen is tot een gerechtelijke procedure besloten bij het gerechtshof in Budapest. De omroep Magyar Televizio bestaat dit jaar precies 50 jaar en benadrukt ook dat zij in Hongarije de exclusieve rechten hebben op de handelsnaam MTV en dat deze zijn geregistreerd bij het Hongaarse octrooibureau. Het Hongaarse ‘MTV’ heeft twee kanalen waarvan het tweede ook ongecodeerd via de Hotbird satelliet is te ontvangen. De logo's van de zenders geven overigens al tijden de namen 'M1' en 'M2' weer.

  MTVMagyar TelevízióHongarije

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl