1. Nieuws

  Stuntelend NPO lange tijd ‘op zwart’

  Een communicatiefout heeft ervoor gezorgd dan de meest bekeken tv-zender van Nederland NPO 1 voor langere tijd ‘op zwart’ is gegaan.
  Jarco Kriek
  28 april 2015
  comments 10
  Stuntelend NPO lange tijd ‘op zwart’
  Een communicatiefout heeft ervoor gezorgd dat de meest bekeken tv-zender van Nederland, NPO 1, voor langere tijd ‘op zwart’ is gegaan.


  Hierdoor was maandagavond 27 april ruim twintig minuten een diabeeld met daarop de tekst Even geduld alsjeblieft in beeld te zien. Om 20.30 uur had het AVROTROS consumentenprogramma Radar moeten beginnen. Normaal wordt dit programma live uitgezonden, maar in verband met Koningsdag was het programma van tevoren opgenomen. Door een communicatiefout binnen de NPO was de regie hier echter niet van op de hoogte. Pas na twintig minuten werd de eerder opgenomen aflevering van Radar in beeld gebracht. Gedurende het oponthoud was alleen het diabeeld op NPO 1 zichtbaar.

  NPO heeft lopen slapen

  Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg was op Radio 538 in het ochtendprogramma Evers staat op heel duidelijk: "Het gaat tegenwoordig allemaal digitaal. We hadden alle codes doorgegeven, maar er heeft één iemand zijn mail niet goed gelezen en een beetje zitten slapen." Hertsenberg spreekt over een domme fout omdat de eerder opgenomen promo wel op NPO 1 te zien was. Deze is normaal ook live. De regie had dus kunnen weten dat het tv-programma niet live uitgezonden zou worden.

  Kamervragen over blunder NPO

  Inmiddels heeft Henk Krol van ouderenpartij 50+ Kamervragen aan mediastaatssecretaris Sander Dekker over de blunder van de NPO gesteld. De NPO ligt op dit moment tevens door eigen publieke omroepen onder vuur vanwege het beleidsplan 2016-2020. De NPO wordt verweten de macht naar zich toe te willen trekken en bij de afzonderlijke publieke omroepen weg te halen.

  NPOpublieke omroepNPO 1NPO1RadarAVROTROSAVROTROS

  Reacties

 1. TV-TIP The Hunger Games

  The Hunger Games
  RTL 7 om 20:30 uur
  Het voormalige Noord Amerika is nu het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP District 9

  District 9
  RTL 7 om 23:30 uur
  Meer dan twintig jaar geleden maakten aliens voor het eerst contact met de aarde. Mensen zaten te wachten op de vijandige aanval, of de gigantische vooruitgang in technologie. Geen van beiden kwam. In plaats daarvan werden de aliens vluchtelingen van hun thuiswereld. De aliens werden geplaatst in een geimproviseerd vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika, District 9, terwijl de wereld's naties aan het overleggen waren wat ze met de aliens gingen doen. Nu is het geduld opgeraakt. De controle over de situatie is uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een zelfstandige organisatie ongeinteresseerd in het welzijn van de aliens. MNU maakt enorme winst wanneer zij de krachtige wapens van de aliens werkend krijgen. Tot nu toe hebben zij gefaald, het activeren van de wapens vereist alien DNA. De spanning tussen de aliens en de mensen komt tot een hoogtepunt wanneer MNU medewerker, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), een alien virus oploopt waardoor zijn DNA begint te veranderen. Wikus wordt al snel de meest gezochte man ter wereld, en tevens de meest waardevolle - hij is de sleutel tot het ontrafelen van het geheim van alien technologie. Weggejaagd en zonder vrienden is er maar één plek voor hem om te schuilen: District 9.

  Zappen.blog.nl