1. Nieuws

  Stuntelend NPO lange tijd ‘op zwart’

  Een communicatiefout heeft ervoor gezorgd dan de meest bekeken tv-zender van Nederland NPO 1 voor langere tijd ‘op zwart’ is gegaan.
  Jarco Kriek
  28 april 2015
  comments 10
  Stuntelend NPO lange tijd ‘op zwart’
  Een communicatiefout heeft ervoor gezorgd dat de meest bekeken tv-zender van Nederland, NPO 1, voor langere tijd ‘op zwart’ is gegaan.


  Hierdoor was maandagavond 27 april ruim twintig minuten een diabeeld met daarop de tekst Even geduld alsjeblieft in beeld te zien. Om 20.30 uur had het AVROTROS consumentenprogramma Radar moeten beginnen. Normaal wordt dit programma live uitgezonden, maar in verband met Koningsdag was het programma van tevoren opgenomen. Door een communicatiefout binnen de NPO was de regie hier echter niet van op de hoogte. Pas na twintig minuten werd de eerder opgenomen aflevering van Radar in beeld gebracht. Gedurende het oponthoud was alleen het diabeeld op NPO 1 zichtbaar.

  NPO heeft lopen slapen

  Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg was op Radio 538 in het ochtendprogramma Evers staat op heel duidelijk: "Het gaat tegenwoordig allemaal digitaal. We hadden alle codes doorgegeven, maar er heeft één iemand zijn mail niet goed gelezen en een beetje zitten slapen." Hertsenberg spreekt over een domme fout omdat de eerder opgenomen promo wel op NPO 1 te zien was. Deze is normaal ook live. De regie had dus kunnen weten dat het tv-programma niet live uitgezonden zou worden.

  Kamervragen over blunder NPO

  Inmiddels heeft Henk Krol van ouderenpartij 50+ Kamervragen aan mediastaatssecretaris Sander Dekker over de blunder van de NPO gesteld. De NPO ligt op dit moment tevens door eigen publieke omroepen onder vuur vanwege het beleidsplan 2016-2020. De NPO wordt verweten de macht naar zich toe te willen trekken en bij de afzonderlijke publieke omroepen weg te halen.

  NPOpublieke omroepNPO 1NPO1RadarAVROTROSAVROTROS

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: FK Rostov - PSV

  UEFA Champions League: FK Rostov - PSV
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: FC Rostov - PSV.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP X2

  X2
  RTL 7 om 20:30 uur
  De goede mutanten onder leiding van Professor Xavier (Patrick Stewart) worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Er is nog steeds een anti-mutanten razzia gaande, dit keer onder leiding van William Stryker (Brian Cox). Hierdoor besluiten alle mutanten om voor ??n keer hun krachten te bundelen. Met het lot van de wereld in hun handen, staan de X-Men aan de vooravond van ??n van de gevaarlijkste missies ooit