1. Nieuws

  Stuntelend NPO lange tijd ‘op zwart’

  Een communicatiefout heeft ervoor gezorgd dan de meest bekeken tv-zender van Nederland NPO 1 voor langere tijd ‘op zwart’ is gegaan.
  Jarco Kriek
  28 april 2015
  comments 10
  Stuntelend NPO lange tijd ‘op zwart’
  Een communicatiefout heeft ervoor gezorgd dat de meest bekeken tv-zender van Nederland, NPO 1, voor langere tijd ‘op zwart’ is gegaan.


  Hierdoor was maandagavond 27 april ruim twintig minuten een diabeeld met daarop de tekst Even geduld alsjeblieft in beeld te zien. Om 20.30 uur had het AVROTROS consumentenprogramma Radar moeten beginnen. Normaal wordt dit programma live uitgezonden, maar in verband met Koningsdag was het programma van tevoren opgenomen. Door een communicatiefout binnen de NPO was de regie hier echter niet van op de hoogte. Pas na twintig minuten werd de eerder opgenomen aflevering van Radar in beeld gebracht. Gedurende het oponthoud was alleen het diabeeld op NPO 1 zichtbaar.

  NPO heeft lopen slapen

  Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg was op Radio 538 in het ochtendprogramma Evers staat op heel duidelijk: "Het gaat tegenwoordig allemaal digitaal. We hadden alle codes doorgegeven, maar er heeft één iemand zijn mail niet goed gelezen en een beetje zitten slapen." Hertsenberg spreekt over een domme fout omdat de eerder opgenomen promo wel op NPO 1 te zien was. Deze is normaal ook live. De regie had dus kunnen weten dat het tv-programma niet live uitgezonden zou worden.

  Kamervragen over blunder NPO

  Inmiddels heeft Henk Krol van ouderenpartij 50+ Kamervragen aan mediastaatssecretaris Sander Dekker over de blunder van de NPO gesteld. De NPO ligt op dit moment tevens door eigen publieke omroepen onder vuur vanwege het beleidsplan 2016-2020. De NPO wordt verweten de macht naar zich toe te willen trekken en bij de afzonderlijke publieke omroepen weg te halen.

  NPOpublieke omroepNPO 1NPO1RadarAVROTROSAVROTROS

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl