1. Nieuws

  Te 'commerciële' TROS dreigt uit publieke bestel te worden gezet

  De publieke omroep TROS is door Plasterk erop gewezen dat haar gedrag danig moet veranderen, wil de omroep een nieuwe licentie voor uitzenden in het publieke bestel krijgen.
  Jan-Hein Visser
  29 juni 2009
  comments 0
  Te 'commerciële' TROS dreigt uit publieke bestel te worden gezet
  Minister Ronald Plasterk (Media, PvdA) dreigt de erkenning van de TROS in te trekken als deze omroep de regels van de Mediawet niet naleeft. Om opnieuw een uitzendconcessie te krijgen zal de TROS ,,overtuigend" aan moeten geven dat de omroep zich beter gaat gedragen.De afgelopen tien jaar kreeg de TROS volgens Plasterk de meeste boetes voor overtredingen van sluikreclame en sponsorregels. Volgens de minister lijkt de omroep het niet zo nauw te nemen met zijn plichten binnen de publieke omroep.

  Plasterk heeft de raad van toezicht en de directie van de TROS laten weten dat hij het van groot belang vindt dat de omroep in zijn aanvraag voor de nieuwe erkenningsperiode (2010-2015) en indien ze dit niet stellig doen loopt de omroep het risico geen nieuwe vergunning te krijgen voor uitzenden op de publieke kanalen.

  De TROS heeft zich al veel vaker gedragen als 'commerciële' omroep of zorgt in ieder geval zelf voor dat imago. In het verleden wilde TROS al vaker (in navolging van Veronica) een stap maken naar commerciële tv en dreigde nog in 2004 zelf uit het bestel stappen. Ook bepaalde commerciële omroepen, TV Oranje met name, bestempelen de TROS als commercieel kanaal dat vooral met haar themakanaal Sterren.nl onder publieke licentie oneerlijke concurrentie uitoefent. De TROS heeft zelf nog geen reactie gegeven op de huidige situatie.
  TROSPlasterkVeronicaPublieke bestelTV OranjeSterren.nl

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl