1. Nieuws

  Te 'commerciële' TROS dreigt uit publieke bestel te worden gezet

  De publieke omroep TROS is door Plasterk erop gewezen dat haar gedrag danig moet veranderen, wil de omroep een nieuwe licentie voor uitzenden in het publieke bestel krijgen.
  Jan-Hein Visser
  29 juni 2009
  comments 0
  Te 'commerciële' TROS dreigt uit publieke bestel te worden gezet
  Minister Ronald Plasterk (Media, PvdA) dreigt de erkenning van de TROS in te trekken als deze omroep de regels van de Mediawet niet naleeft. Om opnieuw een uitzendconcessie te krijgen zal de TROS ,,overtuigend" aan moeten geven dat de omroep zich beter gaat gedragen.De afgelopen tien jaar kreeg de TROS volgens Plasterk de meeste boetes voor overtredingen van sluikreclame en sponsorregels. Volgens de minister lijkt de omroep het niet zo nauw te nemen met zijn plichten binnen de publieke omroep.

  Plasterk heeft de raad van toezicht en de directie van de TROS laten weten dat hij het van groot belang vindt dat de omroep in zijn aanvraag voor de nieuwe erkenningsperiode (2010-2015) en indien ze dit niet stellig doen loopt de omroep het risico geen nieuwe vergunning te krijgen voor uitzenden op de publieke kanalen.

  De TROS heeft zich al veel vaker gedragen als 'commerciële' omroep of zorgt in ieder geval zelf voor dat imago. In het verleden wilde TROS al vaker (in navolging van Veronica) een stap maken naar commerciële tv en dreigde nog in 2004 zelf uit het bestel stappen. Ook bepaalde commerciële omroepen, TV Oranje met name, bestempelen de TROS als commercieel kanaal dat vooral met haar themakanaal Sterren.nl onder publieke licentie oneerlijke concurrentie uitoefent. De TROS heeft zelf nog geen reactie gegeven op de huidige situatie.
  TROSPlasterkVeronicaPublieke bestelTV OranjeSterren.nl

  Reacties

 1. TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Last Stand

  The Last Stand
  Veronica om 20:30 uur
  Owens (Arnold Schwarzenegger) staat als sheriff van Sommerton samen met zijn deputies als enige tussen een ontsnapte drugsbaron en de Mexicaanse grens. Een film vol actie, explosies en de nodige humor zoals we dat van Arnie gewend zijn. Na jaren van misdaad en geweldbestrijding in het stadje Sommerton Junction hoopt Sherrif Owens (Schwarzenegger) van zijn oude dag te genieten. Zijn rust wordt verstoord als een beruchte drugsbaron met een bende misdadigers ontsnapt en richting Sommerton Junction rijdt om daar de grens van Mexico over te steken. In eerste instantie wil de sherrif er niets mee te maken hebben, maar al snel neemt hij toch de verantwoordelijkheid op zich om nog een laatste keer z’n mannetje te staan…

  Zappen.blog.nl