Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tele2, M7 Group en T-Mobile hebben interesse in Vodafone Thuis

    De interesse van marktpartijen voor de overname van de vaste markt-dienst Vodafone Thuis is groot. Onder meer Tele2, M7 Group en Deutsche Telekom (T-Mobile) azen op de dienstaanbieder.
    Jarco Kriek
    22 september 2016
    comments 3
    Tele2, M7 Group en T-Mobile hebben interesse in Vodafone Thuis
    Foto ANP

    Vodafone moet de vast markt-dienst Vodafone Thuis in verband met de fusie van de Nederlandse activiteiten met kabelbedrijf Ziggo verkopen. Dat is één van de voorwaarden die de Europese Commissie aan goedkeuring van de fusie heeft gesteld. Direct na het bekend worden van deze voorwaarde is Vodafone met het verkoopproces begonnen. Vodafone levert met Vodafone Thuis via glasvezel- en kabelnetwerken van KPN tv-, internet- en telefoondiensten. Vodafone biedt via glasvezel eigen streams van tv-zenders aan waardoor het onderscheidend van andere aanbieders is die via de KPN-netwerken tv-diensten aanbieden.

     

    Minder dan honderd miljoen euro

    Enkele Nederlandse marktpartijen hebben volgens financieel persbureau Bloomberg interesse in Vodafone Thuis. De biedingen van deze partijen blijven echter onder de honderd miljoen euro. Bloomberg meldt dat onder meer Tele2, M7 Group (CanalDigitaal en Online.nl), Deutsche Telekom (T-Mobile), Fiber Nederland en Nederlandse Energie Maatschappij een bod op Vodafone Thuis hebben gedaan. Het is onduidelijk wanneer de verkoop van Vodafone Thuis wordt afgerond en wie uiteindelijk de nieuwe eigenaar wordt.

    ZiggoLiberty GlobalVodafoneVodafone NederlandVodafone Thuisfusiejoint venturejoint-ventureACMAutoriteit Consument & MarktEuropese CommissiemededingingsautoriteitEuropakabeltelecomopen kabelKPNTele2M7 GroupCanalDigitaalOnline.nlDeutsche TelekomT-MobileFiber NederlandNederlandse Energie Maatschappij

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview