1. Nieuws

  Tele2 start kabeloorlog met 4 in 1 pakket voor tijdelijke prijs van € 29,95

  Dinsdag is de dag waarop de Nederlandse kabelmarkt definitief open gaat. Tele2 wil namelijk die dag starten met het aanbieden van analoge televisie.
  Jarco Kriek
  27 juli 2010
  comments 0
  Tele2 start kabeloorlog met 4 in 1 pakket voor tijdelijke prijs van € 29,95

  Dinsdag start Tele2 met het aanbieden van analoge televisie via de kabelnetwerken van Ziggo en UPC. De overeenstemming die het mediabedrijf eergisteren sloot van BBC Worldwide Channels voor de zenders BBC One en BBC Two maakt dit mogelijk.

  De Telegraaf kopte gisteren groot dat Tele2, volgens diverse bronnen in medialand, een ware prijzenoorlog op de Nederlandse televisiemarkt wil ontketenen met het aanbieden van analoge televisie rond de 5 euro per maand. De NOS meldt vanmiddag echter dat telecomwaakhond OPTA rekening houdt met een prijs van 15 euro per maand. Broadcast Magazine houdt de lanceerprijs van analoge televisie bij Tele2 in het midden, namelijk 10 euro per maand. Hoewel Tele2 volgende week pas meer over abonnementprijzen bekend maakt melden bronnen aan Totaal TV dat het prijsverschil inderdaad kan variëren tussen de 10 en 70 procent ten opzichte van het huidige tarief dat de consument nu bij UPC en Ziggo betaald. En dit betekent dat de prijs van analoge televisie bij Tele2 tussen de 5 en 15 euro per maand gaat kosten. Dit afhankelijk van de hoeveelheid diensten die de consument bij Tele2 afneemt. De Tele2-abonnee gaat 5 euro voor analoge televisie betalen als met het triple play pakket, dus digitale televisie - internet en telefonie, afneemt. Neemt met alleen internet en telefonie bij Tele2 dan kost analoge televisie 10 euro per maand extra. Ziggo en UPC abonnees die alleen naar Tele2 overstappen voor analoge televisie moeten 15 euro per maand betalen, Tele2 moet aan Ziggo en UPC per abonnee een prijs van minimaal € 8,46 per maand voor wederkoop van het analoge zenderaanbod betalen.

  Eén ding is wel duidelijk. Tele2 heeft officieel nog niets over de prijsstelling van analoge televisie bekend gemaakt. De verwachting is dat dit maandag gaat gebeuren. Duidelijk is wel dat het bedrijf dinsdag met analoge televisie gaat starten. Daarbij is Günther Vogelpoel, directeur consumentenzaken bij Tele2, volgens De Telegraaf maar op één ding uit: een regelrechte kabeloorlog. Tele2 weet overigens heel goed hoe dit bijltje hakt. Vele jaren geleden was het ook Tele2 die het monopolie van KPN op het vaste koperen telefoonnet wist te doorbreken. Ook toen deed men dit met prijzen die veel lager waren dan daarvoor bij KPN het geval was.

  UPDATE: Inmiddels heeft Tele2 bevestigd wat bronnen Totaal TV gisterenmiddag al hebben verklaard. De prijsdaling voor analoge televisie loopt tot en met 70% van het huidige tarief op. Daarbij hanteert Tele2 het tarief van 5 euro per maand voor analoge televisie als met op dit moment Tele2 Compleet afneemt. Wanneer alleen internet en telefonie wordt afgenomen kost analoge televisie 10 euro per maand. Alleen analoge televisie kost 15 euro per maand.  “Wij  zijn  ontzettend  blij  dat  we  nu  eindelijk  eerlijk  kunnen  gaan concurreren  met  de  kabelbedrijven,”  aldus  Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt  van  Tele2. “Wij waren in 2005 de eerste met interactieve televisie  in  Nederland en zijn dit product blijven vernieuwen. Toch zagen we  dat  er  nog behoefte was onder onze klanten aan analoge kabeltelevisie voor  andere  televisies  in  het huis. Nu wij ook een 4-in-1 pakket kunnen bieden gaan we de strijd aan met de gevestigde orde.” 

  Tele2 zet vanaf dinsdag de telecombranche geheel op scherp met de 4-in-1 aanbieding voor nieuwe abonnees. Deze betalen voor digitale televisie, analoge televisie, internet en telefonie de tijdelijke prijs van € 29,95 per maand.

  Tele2UPCZiggoanaloge televisieanaloogtriple play

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl