Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tele2 ver in onderhandelingen Eredivisie Live HD

    Er is zeker nog geen overeenkomst getekend maar Tele2 en Eredivisie Live onderhandelen intensief over een distributieovereenkomst voor het nieuwe kanaal Eredivisie Live HD.
    Jarco Kriek
    25 juli 2010
    comments 0
    Tele2 ver in onderhandelingen Eredivisie Live HD

    Het is zeker geen vakantietijd bij Tele2. In de tijd dat veel Nederlanders genieten van een wel verdiende vakantie is dat op het hoofdkantoor van Tele2 in Diemen geheel anders. Daar worden juist overuren gemaakt. En dat blijft de komende dagen nog wel het geval.

    Niet alleen de komende lancering van analoge televisie via de kabelnetwerken van Ziggo en UPC vergt veel aandacht van Tele2. Op de achtergrond lopen er ook nog eens belangrijke onderhandelingen met betrekking tot het digitale televisieaanbod. Het gaat hier dan over de komst van het nieuwe HD-kanaal Eredivisie Live HD. Inmiddels heeft Eredivisie Live aan Totaal TV bevestigd dat de nieuwe voetbal HD-zender vanaf de eerste wedstrijd, op vrijdag 6 augustus spelen FC Twente en Roda JC het competitiedebuut tegen elkaar, te zien is bij Caiway, Ziggo en Reggefiber / Glashart Media. De onderhandelingen met andere aanbieders waaronder Tele2, UPC, KPN en CanalDigitaal lopen op dit moment nog steeds.

    Eredivisie Live doet tijdens de loop van deze onderhandelingen geen mededelingen over het verloop van de onderhandelingen. Anders is dit bij Tele2. De televisieaanbieder heeft laten weten dat men inmiddels intensief met Eredivisie Live onderhandelt. Daarbij is nog geen overeenkomst voor de doorgifte van Eredivisie Live HD getekend. Duidelijk is wel dat Tele2 en Eredivisie Live het beginstadium van de onderhandelingen al gepasseerd zijn. Tele2 was in 2005 de partij die als eerste de live uitzendrechten van het Eredivisie voetbal kocht. Op dit moment is Tele2 nog de enige televisieaanbieder in Nederland die alle wedstrijden die live gespeeld worden direct en gelijktijdig aan de abonnees laat zien. Ook als alle wedstrijden van een speelronde gelijktijdig worden gespeeld.

    Ook bij Tele2 wordt in de komende weken een prijsaanpassing van het Eredivisie Live abonnement verwacht. De inkoopprijs voor distributeurs is door Eredivisie Live omhoog bijgesteld omdat het aantal live wedstrijden in het komende voetbalseizoen groter is en er meer voetbalcompetities via Eredivisie Live te zien zijn. Daarbij kan de voetballiefhebber op vrijwel elke dag naar één of meer live voetbalwedstrijden kijken. Later dit jaar worden ook uitgebreidere Video on Demand en pay-per-view mogelijkheden verwacht.


    Tele2Eredivisie LiveEredivisie Live HDHDTV

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview