1. Nieuws

  Telenet introduceert CI+ module in België

  Telenet gaat nog voor de zomer een CI+ module aanbieden voor het bekijken van haar digitale tv-diensten in België. Hiermee kan de Telenet-abonnee direct via de televisie naar digitale tv kijken.
  Jarco Kriek
  18 februari 2013
  comments 0
  Telenet introduceert CI+ module in België

  Telenet gaat nog voor de zomer een CI+ module aanbieden voor het bekijken van haar digitale tv-diensten in België. Hiermee kan de Telenet-abonnee direct via de televisie naar digitale tv kijken.

  Telenet wordt de derde tv-aanbieder in België die haar klanten een – weliswaar beperkte – vrije hardware keuze mogelijkheid geeft. Op dit moment is dat alleen bij TV Vlaanderen en TéléSAT het geval. Bij toekomstig gebruik van de CI-module krijgt de Telenet-abonnee niet dezelfde mogelijkheden als men nu bij de digitale decoder heeft. Zo kan men niet van uitgesteld kijken- en video on demand-diensten gebruikmaken. Ook is het niet in alle gevallen mogelijk om met een CI+ module via het televisietoestel tv-programma’s op te nemen.

  Al langere tijd bezig

  De komst van de CI+ module werd door Telenet vandaag overhaast aan Belgische media bevestigd. Het kabelbedrijf was volgens eigen zeggen al langere tijd achter de schermen met de introductie van de CI+ module bezig. De bevestiging van de komst van de CI+ module kwam vandaag onverwacht in een stroomversnelling terecht door een aangekondigde actie van de Belgische consumentenbelangenvereniging Test Aankoop.

  Ingebouwde digitale tv-tuner

  De CI+ module van Telenet kan in alle televisietoestellen met een ingebouwde digitale kabeltuner – ook wel DVB-C genoemd – gebruikt worden. Het gebruik van de nieuwe CI+ module in deze televisietoestellen om naar digitale tv-zenders te kijken, is nodig omdat Telenet het digitale zenderaanbod codeert. Wanneer Telenet de CI+ daadwerkelijk gaat aanbieden, wil het kabelbedrijf nog niet zeggen. Wel laat men weten dat dit moment niet meer lang op zich laat wachten.

  Geen vervanging decoder

  Telenet ziet de CI+ module niet als vervanging van de Digicorder, de huidige digitale tv-decoder. Dat komt omdat de Telenet-klant met de CI+ module functionaliteit verliest. Telenet vindt dat juist de gemiste functies video on demand en uitgesteld kijken belangrijke toegevoegde waarden van digitale tv zijn.
  TelenetCI+moduleDVB-Cdigitale tvdigitaalanaloogTest AankoopBelgiëVlaanderenTV VlaanderenTéléSATkabelsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Foute vrienden

  Foute vrienden
  RTL 5 om 22:00 uur
  De 'Foute vrienden' gaan aan de slag als receptiemedewerkers in Hotel Mijdrecht. Dankzij de rake opmerkingen zorgen ze ervoor dat de gasten waarschijnlijk liever uitchecken dan inchecken.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP It's Complicated

  It's Complicated
  Net5 om 20:30 uur
  Jane (Meryl Streep) is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopende lunchroom in Santa Barbara, en heeft – na tien jaar gescheiden te zijn - een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake (Alec Baldwin). Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars – een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness (Lake Bell), is Jane ineens 'de andere vrouw'. Architect Adam (Steve Martin), die is ingehuurd om Jane’s keuken te verbouwen, raakt betrokken bij hun hernieuwde romance. Adam komt zelf net bij van een echtscheiding en valt voor Jane. Maar hij beseft al gauw dat hij deel uitmaakt van een liefdesdriehoek.

  Zappen.blog.nl