1. Nieuws

  Telenet introduceert CI+ module in België

  Telenet gaat nog voor de zomer een CI+ module aanbieden voor het bekijken van haar digitale tv-diensten in België. Hiermee kan de Telenet-abonnee direct via de televisie naar digitale tv kijken.
  Jarco Kriek
  18 februari 2013
  comments 0
  Telenet introduceert CI+ module in België

  Telenet gaat nog voor de zomer een CI+ module aanbieden voor het bekijken van haar digitale tv-diensten in België. Hiermee kan de Telenet-abonnee direct via de televisie naar digitale tv kijken.

  Telenet wordt de derde tv-aanbieder in België die haar klanten een – weliswaar beperkte – vrije hardware keuze mogelijkheid geeft. Op dit moment is dat alleen bij TV Vlaanderen en TéléSAT het geval. Bij toekomstig gebruik van de CI-module krijgt de Telenet-abonnee niet dezelfde mogelijkheden als men nu bij de digitale decoder heeft. Zo kan men niet van uitgesteld kijken- en video on demand-diensten gebruikmaken. Ook is het niet in alle gevallen mogelijk om met een CI+ module via het televisietoestel tv-programma’s op te nemen.

  Al langere tijd bezig

  De komst van de CI+ module werd door Telenet vandaag overhaast aan Belgische media bevestigd. Het kabelbedrijf was volgens eigen zeggen al langere tijd achter de schermen met de introductie van de CI+ module bezig. De bevestiging van de komst van de CI+ module kwam vandaag onverwacht in een stroomversnelling terecht door een aangekondigde actie van de Belgische consumentenbelangenvereniging Test Aankoop.

  Ingebouwde digitale tv-tuner

  De CI+ module van Telenet kan in alle televisietoestellen met een ingebouwde digitale kabeltuner – ook wel DVB-C genoemd – gebruikt worden. Het gebruik van de nieuwe CI+ module in deze televisietoestellen om naar digitale tv-zenders te kijken, is nodig omdat Telenet het digitale zenderaanbod codeert. Wanneer Telenet de CI+ daadwerkelijk gaat aanbieden, wil het kabelbedrijf nog niet zeggen. Wel laat men weten dat dit moment niet meer lang op zich laat wachten.

  Geen vervanging decoder

  Telenet ziet de CI+ module niet als vervanging van de Digicorder, de huidige digitale tv-decoder. Dat komt omdat de Telenet-klant met de CI+ module functionaliteit verliest. Telenet vindt dat juist de gemiste functies video on demand en uitgesteld kijken belangrijke toegevoegde waarden van digitale tv zijn.
  TelenetCI+moduleDVB-Cdigitale tvdigitaalanaloogTest AankoopBelgiëVlaanderenTV VlaanderenTéléSATkabelsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl