Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Telenet neemt Base over van KPN

    Een belangrijke overname heeft maandag in België plaatsgevonden. De mobiele operator Base, tot nu toe van KPN, is opgekocht door kabelbedrijf Telenet. Voor Base-klanten verandert niets.
    Jan-Hein Visser
    20 april 2015
    comments 4
    Telenet neemt Base over van KPN
    In België heeft maandag een belangrijke overname plaatsgevonden. De mobiele operator Base, tot nu toe van KPN, is opgekocht door kabelbedrijf Telenet. Voor Base-klanten verandert niets.

    KPN heeft zijn Belgische mobiele dochter Base maandag definitief verkocht aan het kabelbedrijf Telenet. Die overname is opmerkelijk omdat Telenet voor het overgrote deel bezit is van Liberty Global, in Nederland eigenaar van Ziggo en de grootste concurrent van KPN. KPN wilde al langer haar activiteiten in België afstoten.

    Klanten Base merken niets

    De voordelen van de overname komen vooral tot uiting voor de klanten van Telenet. Dat bedrijf biedt al langer mobiele diensten en heeft nu ook een eigen mobiel netwerk in handen. In Nederland biedt Ziggo ook mobiele diensten, maar dat loopt via het netwerk van Vodafone. Met de overname van Base door Telenet is een bedrag van 1,325 miljard euro gemoeid. Base garandeert haar ruim drie miljoen klanten dat alles bij het oude blijft.
    KPN BaseTelenetmobielLiberty GlobalVodafoneZiggoKPNBaseBelgië

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview