1. Nieuws

  TéléSAT geeft Wallonië digitale satelliettelevisie

  TéléSAT Numerique is de naam van het nieuwe Belgisch Franstalige satellietpakket dat binnenkort zal gaan uitzenden via de satelliet.
  Jarco Kriek
  28 januari 2008
  comments 0
  TéléSAT geeft Wallonië digitale satelliettelevisie
  TéléSAT Numerique is de naam van het nieuwe Belgisch Franstalige satellietpakket dat binnenkort zal gaan uitzenden via de satelliet. De verwachting is dat in maart 2008 de eerste testuitzendingen te zien zullen zijn.
  Opmerkelijk is dat TéléSAT geheel zal gaan uitzenden in MPEG4. Hiermee is TéléSAT het eerste televisieplatform ter wereld dat in zijn geheel gaat uitzenden in deze nieuwe compressietechniek. Voor ontvangst zal dan ook een HDTV/MPEG4 satellietontvanger nodig zijn. De meeste schotelbezitters zullen met hun huidige satellietontvanger dit nieuw betaalplatform dus niet kunnen ontvangen.
  Naast de MPEG4-uitstraling van het nieuwe Waalse zenderpakket zal TéléSAT vanaf de officiële lancering of kort daarna starten met het toevoegen van HDTV-kanalen aan het zenderpakket.

  TéléSAT maakt volgende maand bekend welke hardware men gaat gebruiken voor het nieuwe Waalse zenderpakket. Dan zal het bedrijf ook bekend maken wat de prijs wordt van het abonnement en welke zenders in het zenderpakket van TéléSAT te zien zullen zijn.

  TéléSAT is een dochterbedrijf van TV Vlaanderen, en daarmee ook verbonden met de Nederlandse satelliettelevisieaanbieder CanalDigitaal. Projectleider van TéléSAT is Kurt Pauwels. Pauwels zette al eerder TV Vlaanderen succesvol in het Vlaamse medialandschap. Inmiddels zijn meer dan 50.000 Vlamingen abonnee van TV Vlaanderen. Onlangs maakte Astra Benelux directeur Bill Wijdeveld, tijdens de officiële opening van het kantoor van Astra Benelux, TV Vlaanderen nog complimenten over de manier waarop men zich gemanifesteerd heeft in Vlaanderen.

  Met Kurt Pauwels staat er een persoon aan de leiding die zijn sporen verdiend heeft in het Europese medialandschap. De afgelopen twee jaar leidde hij het Vlaamse satellietplatform TV Vlaanderen immers al naar een sterke positie op de markt voor digitale televisie met meer dan 50.000 Vlaamse Gezinnen als abonnee. Eerder werkte hij voor Canal+ en het Zuid-Afrikaanse MultiChoice (Filmnet) mee aan projecten rond digitale televisie, en was hij Directeur Distributie voor Discovery Networks Europe. In die laatste functie was hij onder andere verantwoordelijk was voor de lancering van Discovery Channel en Discovery RealTime in Frankrijk.

  Pauwels heeft een groot vertrouwen dat TéléSAT in Wallonië succesvol wordt: “Voor elk land en elke regio in Europa is er een heel eigen zenderaanbod beschikbaar op de satelliet, van Friesland tot Sardinië, van Wales tot Bretagne en het Baskenland. De afgelopen twee jaar hebben we tegen alle verwachtingen in bewezen dat er ook voor Vlamingen in België een markt bestaat voor digitale televisie via de satelliet. De Franstaligen in dit land konden dan ook niet achterblijven: de tijd is rijp voor een aanbod op de satelliet dat specifiek wordt samengesteld op hun maat. Met TéléSAT zullen wij hen een volwaardig platform kunnen aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs,” aldus Pauwels.

  Operationeel directeur van TéléSAT wordt Yann Guyonic. Guyonic verdiende zijn sporen op de Belgische Communicatieafdeling van Canal+ alvorens de stap te zetten naar filmdistributeur Warner Bros., waar hij de leiding had over de afdeling Communicatie en Marketing.
  TéléSATTV VlaanderenCanalDigitaalMPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl