1. Nieuws

  Telesur op Astra1 met ‘links Venezolaans’ geluid

  Naast Cubavision uit het communistische Cuba is nu ook Telesur, spreekbuis van de Venezolaanse president Hugo Chavéz, te ontvangen via de Astra1-positie.
  Jan-Hein Visser
  5 november 2007
  comments 0
  Telesur op Astra1 met ‘links Venezolaans’ geluid
  Naast Cubavision uit het communistische Cuba is nu ook Telesur, afkomstig uit het met het Cubaanse regime dik bevriende Venezuela, te ontvangen via de Astra1-positie. Het verschijnen van Telesur op deze positie heeft deels te maken met de aanwezigheid van een Latijns-Amerikaans pakket van Digital+ op Astra1. De zender wordt echter via Globecast op Astra verspreid. Het kanaal was in Europa al grotendeels te ontvangen via Hot Bird (onder de naam van het Italiaanse Arcoiris tv)

  Telesur is in feite net als Cubavision te bestempelen als een links gekleurde zender. La Nueva Televisora del Sur (het nieuwe kanaal van het Zuiden) is voor het grootste deel in handen van de Venezolaanse staat en is dan ook een politiek initiatief geweest van president Hugo Chavéz. Het kanaal wordt medegefinancierd door een aantal andere Latijns-Amerikaanse landen. Argentinië en Cuba dragen beiden ongeveer 20% bij en de rest van de steun komt uit Uruguay en in mindere mate Brazilië en Bolivia.

  Met de slogan ‘nuestro norte es el sur’ (ons noorden is het zuiden) wil de zender de Latijns-Amerikaanse integratie bevorderen. Verder wil het kanaal vooral de invloed van CNN en Español en Telemundo (NBC) tegengaan. Opmerkelijk is dat de website van Telesur over hun initiatief meldt dat hun kanaal een initiatief is tegen de grote corporaties die opzettelijk het recht op vrije informatie zouden ontnemen of beperken. Nogal gewaagde uitspraken voor een spreekbuis van een regime dat in Venezuela alle ‘vrije zenders’ uit de lucht probeert te halen. In Europa zit het met de vrijheid blijkbaar nog wel snor, want net als Cubavision mag ook Telesur zonder enige belemmering of protesten ongecodeerd op de Europese Astra-satelliet uitzenden.
  TelesurVenezuelaAstra1

  Reacties

 1. TV-TIP Oh Obesitas

  Oh Obesitas
  SBS6 om 20:30 uur
  In 'Oh Obesitas' worden verschillende Haagse gezinnen gevolgd in hun strijd tegen de kilo's. We volgen niet alleen de inzet voor een gezonder leven, ook zien we het dagelijkse leven van de gezinnen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Zappen.blog.nl