1. Nieuws

  Telesur op Astra1 met ‘links Venezolaans’ geluid

  Naast Cubavision uit het communistische Cuba is nu ook Telesur, spreekbuis van de Venezolaanse president Hugo Chavéz, te ontvangen via de Astra1-positie.
  Jan-Hein Visser
  5 november 2007
  comments 0
  Telesur op Astra1 met ‘links Venezolaans’ geluid
  Naast Cubavision uit het communistische Cuba is nu ook Telesur, afkomstig uit het met het Cubaanse regime dik bevriende Venezuela, te ontvangen via de Astra1-positie. Het verschijnen van Telesur op deze positie heeft deels te maken met de aanwezigheid van een Latijns-Amerikaans pakket van Digital+ op Astra1. De zender wordt echter via Globecast op Astra verspreid. Het kanaal was in Europa al grotendeels te ontvangen via Hot Bird (onder de naam van het Italiaanse Arcoiris tv)

  Telesur is in feite net als Cubavision te bestempelen als een links gekleurde zender. La Nueva Televisora del Sur (het nieuwe kanaal van het Zuiden) is voor het grootste deel in handen van de Venezolaanse staat en is dan ook een politiek initiatief geweest van president Hugo Chavéz. Het kanaal wordt medegefinancierd door een aantal andere Latijns-Amerikaanse landen. Argentinië en Cuba dragen beiden ongeveer 20% bij en de rest van de steun komt uit Uruguay en in mindere mate Brazilië en Bolivia.

  Met de slogan ‘nuestro norte es el sur’ (ons noorden is het zuiden) wil de zender de Latijns-Amerikaanse integratie bevorderen. Verder wil het kanaal vooral de invloed van CNN en Español en Telemundo (NBC) tegengaan. Opmerkelijk is dat de website van Telesur over hun initiatief meldt dat hun kanaal een initiatief is tegen de grote corporaties die opzettelijk het recht op vrije informatie zouden ontnemen of beperken. Nogal gewaagde uitspraken voor een spreekbuis van een regime dat in Venezuela alle ‘vrije zenders’ uit de lucht probeert te halen. In Europa zit het met de vrijheid blijkbaar nog wel snor, want net als Cubavision mag ook Telesur zonder enige belemmering of protesten ongecodeerd op de Europese Astra-satelliet uitzenden.
  TelesurVenezuelaAstra1

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl