1. Nieuws

  Televisiefrequenties in België onder de hamer

  Vlaanderen gaat vrij te komen etherfrequenties veilen voor gebruik van digitale televisie en radio. Er komen in Vlaanderen frequenties vrij als analoge televisie volgende maand wordt uitgeschakeld.
  Jarco Kriek
  23 oktober 2008
  comments 0
  Televisiefrequenties in België onder de hamer

  Er komt in Vlaanderen een veiling van beschikbare televisie en radio frequenties. Hierbij gaat een vergelijkende toets de doorslag geven. Er komen in Vlaanderen vele frequenties beschikbaar als begin november het analoge televisienetwerk wordt uitgeschakeld en er alleen nog naar digitale televisie via de ether gekeken kan worden.

  De vrij te komen frequenties kunnen worden gebruikt voor in totaal 8 pakketten voor digitale televisie en 3 pakketten voor digitale radio. Alle bieders op de diverse frequentiepakketten moeten aan diverse voorwaarden voldoen die per frequentiepakket verschillend zijn. Eén van de televisie en radiopakketten gaat overigens al bij voorbaat worden toegewezen aan de Vlaamse publieke omroep VRT. Er komen in Vlaanderen overigens nog meer frequenties door de uitschakeling van analoge televisie vrij maar deze gaan worden gebruikt communicatie verkeer voor openbare en militaire diensten. Ook kunnen enkele frequenties niet gebruikt worden in verband met gebruik hiervan in buurlanden van België.

  Eén van de frequentiepakketten wordt achter handen gehouden voor mobiele digitale televisie volgens de DVB-H uitzendnorm. Dat houdt in dat zo goed als zeker de Vlaming in 2009 naar digitale televisie via de mobiel kan kijken. Dat houdt in dat er uiteindelijk 6 frequentiepakketten in Vlaanderen in commerciële handen gaan komen. De Vlaamse regering heeft overigens op dit moment alleen het voornemen bekend gemaakt voor verdeling van de frequenties via een vergelijkende toets. Onduidelijk is nog wat per frequentiepakket de exacte voorwaarden zijn en tot wanneer belangstellenden de tijd hebben om een uitgewerkt voorstel aan de Vlaamse autoriteit aan te bieden.

  DVB-TVlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP Oh Obesitas

  Oh Obesitas
  SBS6 om 20:30 uur
  In 'Oh Obesitas' worden verschillende Haagse gezinnen gevolgd in hun strijd tegen de kilo's. We volgen niet alleen de inzet voor een gezonder leven, ook zien we het dagelijkse leven van de gezinnen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Batman

  Batman
  SBS9 om 20:30 uur
  In het onveilige Gotham City zijn criminelen de baas maar daar brengt de mysterieuze Batman verandering in. De gemaskerde burgerwacht pakt de criminaliteit aan en wordt de held van Gotham. Maar wanneer crimineel Jack Napier door een ongeluk verandert in The Joker krijgt Batman te maken met zijn grootste en gevaarlijkste tegenstander. 

  Zappen.blog.nl