1. Nieuws

  Televisiefrequenties in België onder de hamer

  Vlaanderen gaat vrij te komen etherfrequenties veilen voor gebruik van digitale televisie en radio. Er komen in Vlaanderen frequenties vrij als analoge televisie volgende maand wordt uitgeschakeld.
  Jarco Kriek
  23 oktober 2008
  comments 0
  Televisiefrequenties in België onder de hamer

  Er komt in Vlaanderen een veiling van beschikbare televisie en radio frequenties. Hierbij gaat een vergelijkende toets de doorslag geven. Er komen in Vlaanderen vele frequenties beschikbaar als begin november het analoge televisienetwerk wordt uitgeschakeld en er alleen nog naar digitale televisie via de ether gekeken kan worden.

  De vrij te komen frequenties kunnen worden gebruikt voor in totaal 8 pakketten voor digitale televisie en 3 pakketten voor digitale radio. Alle bieders op de diverse frequentiepakketten moeten aan diverse voorwaarden voldoen die per frequentiepakket verschillend zijn. Eén van de televisie en radiopakketten gaat overigens al bij voorbaat worden toegewezen aan de Vlaamse publieke omroep VRT. Er komen in Vlaanderen overigens nog meer frequenties door de uitschakeling van analoge televisie vrij maar deze gaan worden gebruikt communicatie verkeer voor openbare en militaire diensten. Ook kunnen enkele frequenties niet gebruikt worden in verband met gebruik hiervan in buurlanden van België.

  Eén van de frequentiepakketten wordt achter handen gehouden voor mobiele digitale televisie volgens de DVB-H uitzendnorm. Dat houdt in dat zo goed als zeker de Vlaming in 2009 naar digitale televisie via de mobiel kan kijken. Dat houdt in dat er uiteindelijk 6 frequentiepakketten in Vlaanderen in commerciële handen gaan komen. De Vlaamse regering heeft overigens op dit moment alleen het voornemen bekend gemaakt voor verdeling van de frequenties via een vergelijkende toets. Onduidelijk is nog wat per frequentiepakket de exacte voorwaarden zijn en tot wanneer belangstellenden de tijd hebben om een uitgewerkt voorstel aan de Vlaamse autoriteit aan te bieden.

  DVB-TVlaanderen

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl