Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Televisiekijken bij KPN via glasvezel niet altijd probleemloos

    Glasvezel staat bekend als meest toekomst zeker. Televisiekijken via glasvezel via KPN Interactieve TV is niet altijd probleemloos. Zo bleek gisteren in het TROS consumentenprogramma Radar.
    Jarco Kriek
    7 september 2010
    comments 0
    Televisiekijken bij KPN via glasvezel niet altijd probleemloos

    Televisie kijken via de glasvezelkabel gaat bij KPN niet voor alle abonnees probleemloos. Dat bleek uit een uitzending van het consumentenprogramma Radar dat gisteren werd uitgezonden. KPN zegt de geconstateerde problemen te inventariseren.

    Televisiekijken via glasvezel staat ten boek als meest toekomst zeker. Er is meer dan voldoende bandbreedte op het glasvezelnetwerk voor de uitbouw van televisiekanalen aanwezig. Toch blijken klanten van KPN die gebruikt maken het glasvezelnetwerk problemen met het bekijken van televisiekanalen te hebben. Het gaat hier dan voornamelijk om het bekijken van HD-kanalen. Ook hebben veel klanten problemen met het behalen van de maximale internetsnelheid. Daarbij speelt vooral het draadloze systeem Devolo een belangrijke rol. Dit is een draadloze internettechniek dat via het stopcontact werkt. Al langer zijn klachten over de werking van dit draadloos systeem bekend. Ook zijn er klachten dat het abonnement duurder is dan bij het aangaan van het contract is afgesproken.

    KPN wilde gisteren in het consumentenprogramma niet reageren op de klachten van haar klanten. Vandaag werd duidelijk dat KPN de klachten van haar klanten gaat inventariseren. Aan de hand hiervan gaat KPN beginnen met de klachtenoplossing.



    KPNInteractieve TVglasvezelHDTVinternet

    Reacties