1. Nieuws

  Terreurdreiging in Hannover: Duitsland – Nederland afgelast

  De vriendschappelijke wedstrijd Duitsland – Nederland is op het laatste moment afgelast. De politie nam geen risico nadat een verdachte koffer werd gevonden.
  Jarco Kriek
  17 november 2015
  comments 0
  Terreurdreiging in Hannover: Duitsland – Nederland afgelast

  De vriendschappelijke wedstrijd Duitsland – Nederland is op het laatste moment afgelast. De politie nam geen risico nadat een verdachte koffer werd gevonden. SBS6 zou vanavond de wedstrijd uitzenden.


  Vrijdag was onder meer de oefeninterland Frankrijk – Duitsland één van de doelen van de golf van terreuraanslagen die in de Franse hoofdstad Parijs plaatsvonden. Terroristen konden het stadion niet inkomen, maar de explosies vonden dichtbij plaats. Na een dag van onduidelijkheid besloot de Duitse voetbalbond DFB zondag dat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland in Hannover vanavond gewoon zou doorgaan. Angela Merkel en haar volledige ministersploeg zouden bij de wedstrijd aanwezig zijn.

  Concrete terreurdreiging in Duitsland

  Het antwoord dat Duitsland en Nederland vandaag wilden geven, is dat er niet voor terreur geweken wordt en dat hierdoor de voetbalwedstrijd doorgang zou vinden. De Duitse politie besloot echter ruim een uur voor de aftrap de wedstrijd af te gelasten en het stadion te ontruimen. De ontruiming verloopt rustig. Naast de koffer heeft men concrete aanwijzingen van terreurdreiging rond de voetbalwedstrijd gevonden. Na onderzoek bleek de verdachte koffer geen explosieven te bevatten. De terreurdreiging geldt volgens de politie niet alleen voor het voetbalstadion maar voor heel de stad Hannover. Ook andere gebouwen in Hannover zijn hierdoor op last van de politie ontruimd.

  Extra nieuwsuitzendingen

  In verband met het afgelasten van de voetbalwedstrijd zijn er op NPO 1, RTL Z en SBS6 extra ingelaste nieuwsuitzendingen te zien. Ook de Duitse publieke omroepen besteden veel aandacht omtrent de situatie bij het Duitse voetbalstadion.

  voetbalinterlandoefeninterlandoefenwedstrijdDuitslandNederlandHannoverSBS6SBS 6SBS BroadcastingterreuraanslagaanslagenParijsHannoverISIslamitische StaatSport 1aanslagaanslagenParijsParisIslamitische StaatISwar on terrorvoetbalbondDFBKNVB

  Reacties

 1. TV-TIP Icarus

  Icarus
  NPO 2 om 22:55 uur
  Zesdelige gefictionaliseerde documentairereeks waarin iedere aflevering een persoon centraal staat, die een prominente rol heeft gespeeld in de Nederlandse maatschappij en voor het oog van de natie gevallen is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Delicious Miss Dahl

  The Delicious Miss Dahl
  24Kitchen om 23:25 uur
  Sophie Dahl deelt haar lievelingsrecepten met ons die haar herinneren aan de smaken en sensaties uit haar jeugd.

  Zappen.blog.nl