1. Nieuws

  Terreurdreiging in Hannover: Duitsland – Nederland afgelast

  De vriendschappelijke wedstrijd Duitsland – Nederland is op het laatste moment afgelast. De politie nam geen risico nadat een verdachte koffer werd gevonden.
  Jarco Kriek
  17 november 2015
  comments 0
  Terreurdreiging in Hannover: Duitsland – Nederland afgelast

  De vriendschappelijke wedstrijd Duitsland – Nederland is op het laatste moment afgelast. De politie nam geen risico nadat een verdachte koffer werd gevonden. SBS6 zou vanavond de wedstrijd uitzenden.


  Vrijdag was onder meer de oefeninterland Frankrijk – Duitsland één van de doelen van de golf van terreuraanslagen die in de Franse hoofdstad Parijs plaatsvonden. Terroristen konden het stadion niet inkomen, maar de explosies vonden dichtbij plaats. Na een dag van onduidelijkheid besloot de Duitse voetbalbond DFB zondag dat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland in Hannover vanavond gewoon zou doorgaan. Angela Merkel en haar volledige ministersploeg zouden bij de wedstrijd aanwezig zijn.

  Concrete terreurdreiging in Duitsland

  Het antwoord dat Duitsland en Nederland vandaag wilden geven, is dat er niet voor terreur geweken wordt en dat hierdoor de voetbalwedstrijd doorgang zou vinden. De Duitse politie besloot echter ruim een uur voor de aftrap de wedstrijd af te gelasten en het stadion te ontruimen. De ontruiming verloopt rustig. Naast de koffer heeft men concrete aanwijzingen van terreurdreiging rond de voetbalwedstrijd gevonden. Na onderzoek bleek de verdachte koffer geen explosieven te bevatten. De terreurdreiging geldt volgens de politie niet alleen voor het voetbalstadion maar voor heel de stad Hannover. Ook andere gebouwen in Hannover zijn hierdoor op last van de politie ontruimd.

  Extra nieuwsuitzendingen

  In verband met het afgelasten van de voetbalwedstrijd zijn er op NPO 1, RTL Z en SBS6 extra ingelaste nieuwsuitzendingen te zien. Ook de Duitse publieke omroepen besteden veel aandacht omtrent de situatie bij het Duitse voetbalstadion.

  voetbalinterlandoefeninterlandoefenwedstrijdDuitslandNederlandHannoverSBS6SBS 6SBS BroadcastingterreuraanslagaanslagenParijsHannoverISIslamitische StaatSport 1aanslagaanslagenParijsParisIslamitische StaatISwar on terrorvoetbalbondDFBKNVB

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl