Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    The Voice USA trekt ruim 37 miljoen kijkers

    Een mooiere 'aftrap' was er niet denkbaar voor The Voice USA, de Amerikaanse versie van de veelbesproken talentenjacht The Voice. Na afloop van de Super Bowl scoorde de eerste aflevering op NBC een torenhoog kijkcijfer.
    Jan-Hein Visser
    6 februari 2012
    comments 0
    The Voice USA trekt ruim 37 miljoen kijkers

    Een mooiere 'aftrap' was er niet denkbaar voor The Voice USA, de Amerikaanse versie van de veelbesproken talentenjacht The Voice. Na afloop van de Super Bowl scoorde de eerste aflevering op NBC een torenhoog kijkcijfer.

    Producent Talpa maakte de cijfers vandaag bekend. Er keken volgens de metingen naar de uitzending 37,6 miljoen Amerikanen in aansluiting op de Super Bowl, die zelf in totaal meer dan 111 miljoen kijkers trok. Toch kan er met dat sportprogramma geen directe vergelijking worden gemaakt. SBS Shownieuws meldde dat deze aflevering van The Voice buiten sport-evenementen, het bestbekeken programma in de afgelopen 6 jaar in de Verenigde Staten was.

    Maandagavond werd direct de tweede aflevering van The Voice uitgezonden bij NBC, wat één van de grootste commerciële zenders is. In de Amerikaanse versie zitten onder meer Christina Aguilera en Cee Lo Green in de bekende draaiende stoelen. The Voice is voor producent Talpa één van de meest succesvolle programmaformats die wereldwijd zijn verkocht. Momenteel loopt The Voice in buurland België ook met de live uitzendingen op vrijdagavond bij VTM. De Belgische zender brengt de show in HD-kwaliteit en is via satelliet met een TV Vlaanderen-kaart ook in ons land te ontvangen.

    NBCSuper BowlThe VoiceJohn de MolTalpa

    Reacties

  1. TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview

    Veronica Superguide