Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tijdelijke HD-zender Publieke Omroep ook via satelliet

    Deze zomer kunnen ook alle schotelbezitters die beschikken over een CanalDigitaal-smartcard kijken naar de tijdelijke HD-zender van de publieke omroepen.
    Jarco Kriek
    22 april 2008
    comments 0
    Tijdelijke HD-zender Publieke Omroep ook via satelliet

    Alle geregistreerde smartcardhouders van de Nederlandse satelliettelevisieaanbieder CanalDigitaal kunnen tussen 1 juni en 24 augustus kijken naar Nederland 1 HD. Hiervoor heeft men wel een HDTV-satellietontvanger nodig. CanalDigitaal heeft daarvoor de Philips DSR 7121 decoder op de markt gebracht. Deze zal in het komende nummer van Totaal TV aan u voorgesteld worden.

    Naast de goedgekeurde HDTV-ontvanger van CanalDigitaal zijn er in Nederland diverse HDTV-satellietontvangers te koop waarmee, in combinatie met een CI-module, gekeken kan worden naar HDTV via CanalDigitaal. Op dit moment is de televisieaanbieder begonnen met een HDTV -enderpakket met drie kanalen. Dit zijn National Geographic Channel HD, Discovery HD en Nederlands eerste HDTV zender Brava HDTV. De abonnee dient zich voor ontvangst van deze zenders wel te abonneren op het HDTV-pakket waarbij men ook gratis het themakanalen pakket via Astra3 kan bekijken.

    Om naar Nederland 1 HD te kijken is een abonnement niet verplicht. Alle smartcardbezitters die deze kaart hebben geregistreerd bij CanalDigitaal kunnen gratis naar het tijdelijke publieke kanaal van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kijken. Tijdens de periode dat deze zender actief zal zijn kan men onder andere kijken naar de zomerse sportevenementen van dit jaar zoals het EK voetbal in de Alpenlanden en de Olympische Zomerspelen in Beijing. Beide evenementen zullen in HD-kwaliteit uitgezonden worden. Daarnaast zullen alle andere programma's op Nederland 1 HD worden bewerkt, zodat deze in HD-beeldresolutie bekeken kunnen worden.

    Nederland 1 HD zal in het beeldformaat 720p gaan uitzenden. Voor snelle beeldovergangen, zoals bijvoorbeeld de genoemde sportevenementen, is het beeldformaat 720p kwalitatief superieur ten opzichte van 1080i.

    HDTVCanalDigitaalNederland 1 HDEK voetbalOlympische Spelen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview