Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    T-Mobile na overname Tele2 groot in mobiel maar klein in de huiskamer

    Het Nederlandse duopolie op de multi play-markt van KPN en VodafoneZiggo lijkt doorbroken als Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring geeft voor de overname van Tele2 door T-Mobile.
    Jarco Kriek
    17 december 2017
    comments 5
    T-Mobile na overname Tele2 groot in mobiel maar klein in de huiskamer
    Foto ANP

    T-Mobile, dat eigendom van Deutsche Telekom is, en Tele2 bundelen - vooralsnog alleen in Nederland - de krachten. T-Mobile wordt hierdoor qua omvang de derde speler op de Nederlandse multi play-markt. Op de mobiele markt wordt T-Mobile zelfs de aanbieder met het grootste frequentiespectrum. Het kan hierdoor een sneller en betrouwbaarder mobiel netwerk aan klanten aanbieden. Met 5,5 miljoen mobiele klanten wordt T-Mobile op de Nederlandse markt na KPN de tweede mobiele aanbieder. Het blijft met een marktaandeel van 27 procent Vodafone voor.

     

    Vaste diensten

    Op de markt van vaste diensten ligt de situatie heel anders. Daar is Ziggo de onbetwiste marktleider en volgt KPN op een tweede positie. T-Mobile heeft ook na de overname van T-Mobile in die concurrentiestrijd moeite om de Nederlandse huiskamer als leverancier van vaste diensten te bereiken. Op dit moment wordt in 11 procent van de Nederlandse huishoudens breedbandinternet geleverd. Dit komt vooral door de overname van Tele2. T-Mobile nam een jaar geleden de vaste netwerk-dienst Vodafone Thuis van Vodafone over. Mede hierdoor wordt in vijf procent van de huiskamers tv-diensten geleverd. De achterstand van T-Mobile op de vaste markt wordt vooral veroorzaakt omdat de aanbieder geen eigen netwerk heeft. Het maakt voor vaste breedband- en tv-diensten gebruik van de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN.

    T-MobileTele2overnamefusiemobielvastinternettvtelevisietriple playquad playmulti playKPNZiggoVodafoneVodafoneZiggoACMAutoriteit Consument & Marktvaste dienstenhuiskamermarktaandeelbreedbandabonnement

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview