Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Tour de France tot 2023 bij NOS

    De NOS heeft de nog tot en met 2019 doorlopende uitzendrechtenovereenkomst voor de Tour de France opengebroken. Hierdoor blijft de wielerronde tot en met de editie van 2023 bij de NOS te zien.
    Jarco Kriek
    3 juli 2017
    comments 0
    Tour de France tot 2023 bij NOS
    Foto ANP

    Opvallend nieuw detail in de nieuwe overeenkomst is dat de NOS ook de rechten voor het uitzenden van beelden via sociale media heeft verkregen. Het uitzenden van live sportcontent via sociale media als Twitter en Facebook wordt in de komende jaren naar verwachting belangrijker. Zeker nu deze sociale media-kanalen zelf ook bezig zijn met het binnenhalen van uitzendrechten van aansprekende sportevenementen. Tour de France en de NOS hebben een langlopende relatie. Temeer een reden voor organisator ASO om de uitzendrechtenovereenkomst met de Nederlandse publieke omroep te verlengen.

     

    Iedere minuut live

    In de nieuwe overeenkomst wordt het uitzenden via tv, online, radio en sociale media geregeld. Op tv kan de NOS de komende zeven jaar iedere minuut van de etappes live uitzenden. Dat geldt ook voor online-platformen.

    NOSNPOpublieke omroepwielrennenuitzendrechtenovereenkomstTour de FranceRonde van FrankrijkHDTVtelevisieonlineinternetradiosociale mediaTwitterFacebookcontentsportlive

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview