1. Nieuws

  Tsjechië en Slowakije belangrijke groeimarkt eigenaar CanalDigitaal

  Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A – onder meer eigenaar van het Nederlandse CanalDigitaal en het Vlaamse TV Vlaanderen – ziet Tsjechië en Slowakije als een belangrijke groeimarkt.
  Jarco Kriek
  28 december 2011
  comments 0
  Tsjechië en Slowakije belangrijke groeimarkt eigenaar CanalDigitaal

  Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A – onder meer eigenaar van het Nederlandse CanalDigitaal en het Vlaamse TV Vlaanderen – ziet Tsjechië en Slowakije als een belangrijke groeimarkt.

  Dat blijkt uit een interview dat Kees Färber – Chief Technical Officer (CTO) van M7 Group S.A – aan het huisblad Footprint van ASTRA Benelux gaf. Onlangs nam M7 Group S.A de Tsjechische tv-aanbieder Skylink over. Een jaar daarvoor had men de Slowaakse tv-aanbieder CS Link al overgenomen. "Voor ons is eigenlijk nog steeds sprake van Tsjecho-Slowakije. Want we beschouwen beide landen als één markt. Wat niet wegneemt dat ze net even anders zijn, al was het maar dat Tsjechië de kroon als munteenheid heeft en Slowakije de euro” aldus Kees Färber in Footprint.

  Na de aankoop van Skylink bestaat het M7 Group S.A imperium nu uit de Europese tv-aanbieders CanalDigitaal (Nederland), TV Vlaanderen (Vlaanderen), TéléSAT (Wallonië en Luxemburg), AustriaSat (Oostenrijk), CS Link (Slowakije) en Skylink (Tsjechië). Bij het overnemen van tv-aanbieders kijkt M7 Group S.A goed naar het toekomstperspectief en zal men volgens Färber niet zo snel in lokale tv-markten springen die al behoorlijk op het gebied van abonneetelevisie ontwikkeld zijn en waar diverse aanbieders op actief zijn.

  De overname van CS Link en Skylink passen volgens Färber wel in de strategie van M7 Group S.A: "Gezamenlijk praat je over 8 tot 9 miljoen tv-huishoudens, dus als je daar 40 tot 50 procent van bereikt dan wordt dat groter dan in Nederland en België.” Färber kijkend in zijn glazenbol vervolgend: "Als in Tsjechië en Slowakije gaat gebeuren wat we verwachten dan wordt dat in de M7 Group misschien wel de grootste activiteit.” Voor dat dit daadwerkelijk kan gaat gebeuren is er nog wel een grote uitdaging in Tsjechië en Slowakije voor het Luxemburgse bedrijf. Namelijk om circa 2,3 miljoen satellietklanten te bewegen wat extra te betalen voor meer zenders en betere kwaliteit. 
  M7 Group S.ACanalDigitaalTV VlaanderenSkylinkSkyLinkCS Link

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl