Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    TV-fabrikant Loewe volgende slachtoffer crisis

    De Duitse fabrikant Loewe heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf heeft last van de economische crisis. Het brengt televisietoestellen in het duurdere segment op de markt.
    Jarco Kriek
    16 juli 2013
    comments 4
    TV-fabrikant Loewe volgende slachtoffer crisis

    De Duitse fabrikant Loewe heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf heeft last van de economische crisis. Het brengt televisietoestellen in het duurdere segment op de markt.

    De sterk dalende vraag naar duurdere design-televisies wordt de Duitse fabrikant zo goed als zeker fataal. De verliezen zijn zo groot dat het bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. Het bedrijf Loewe bestaat dit jaar precies negentig jaar. Het is samen met Technisat de enige Duitse tv-fabrikant die de televisies nog volledig in Duitsland fabriceert. De Japanse fabrikant heeft een aandeel van 29 procent in Loewe en is hiermee de grootste aandeelhouder.

    Doorstart mogelijk

    Door het aanvragen van uitstel van betaling hoopt Loewe bestaande en nieuwe aandeelhouders te vinden die bereid zijn om in de nieuwe toekomst van de tv-fabrikant te investeren. Daarbij lijkt het noodzakelijk om een grotere groep consumenten te gaan bedienen. Loewe lijdt al sinds 2010 verlies en ontsloeg onlangs twintig procent van het personeelbestand.

    LoeweDuitslandtelevisietvfabrikantTechnisatSharpLEDLCDHD3DHDTVcrisiseconomische crisis

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview