1. Nieuws

  TV Vlaanderen geïnteresseerd in DVB-T

  M7 Group S.A, de eigenaar van de Vlaamse televisieaanbieder TV Vlaanderen, bekijkt de mogelijkheden om ook ethertelevisie te gaan aanbieden.
  Jarco Kriek
  6 maart 2010
  comments 0
  TV Vlaanderen geïnteresseerd in DVB-T

  Satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen heeft interesse om enkele televisiezenders ook via de Belgische ether te gaan verspreiden. België heeft sinds kort een (bijna) geheel Vlaanderen dekkend DVB-T netwerk. In Nederland wordt dit in de volksmond Digitenne genoemd.

  Het DVB-T netwerk is in handen gekomen van netwerkoperator Norkring. Dit bedrijf is de nieuwe eigenaar van het zenderpark van de VRT. De Vlaamse omroep VRT heeft op dit moment, met 51 procent van de aandelen, nog een meerderheidsbelang in het voormalig eigen zenderpark. In de loop van tijd krijgt Norkring gefaseerd een meerderheidsbelang van 75 procent.

  Norkring heeft inmiddels met televisieaanbieder Telenet een overeenkomst gesloten voor gebruik van het DVB-T zenderpark. Hierdoor komt de kabeltelevisieaanbieder vanaf dit najaar in Vlaanderen met een beperkt zenderaanbod beschikbaar in de auto of caravan. TV Vlaanderen is op dit moment in geheel België beschikbaar maar is toch geïnteresseerd in het DVB-T. Volgens Kurt Pauwels van M7 Group S.A, het Luxemburgse moederbedrijf van TV Vlaanderen, kan DVB-T wellicht een losstaand televisieproduct van de Vlaamse televisieaanbieder TV Vlaanderen worden. “Ethertelevisie of DVB-T is een eenvoudiger product met minder kanalen. Ons satellietaanbod is heel uitgebreid en ook in het buitenland te ontvangen” aldus Kurt Pauwels in de Belgische krant De Tijd.

  Of TV Vlaanderen daadwerkelijk via DVB-T gaat uitzenden valt overigens nog te betwijfelen. Eerst moet men tot overstemming komen met Norkring voor gebruik van een DVB-T mux in Vlaanderen.
   
  TV VlaanderenM7 Group S.ANorkringDVB-TTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Chantal blijft slapen

  Chantal blijft slapen
  RTL 4 om 20:29 uur
  Chantal gaat langs bij Martijn Krabbé. Chantal ziet hem onder meer aan het werk bij de opnames van 'The Voice of Holland'. Ook logeert Chantal bij Ferry Doedens, die niet vies is van een risicovol avontuurtje.

  Zappen.blog.nl