1. Nieuws

  TV Vlaanderen geïnteresseerd in DVB-T

  M7 Group S.A, de eigenaar van de Vlaamse televisieaanbieder TV Vlaanderen, bekijkt de mogelijkheden om ook ethertelevisie te gaan aanbieden.
  Jarco Kriek
  6 maart 2010
  comments 0
  TV Vlaanderen geïnteresseerd in DVB-T

  Satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen heeft interesse om enkele televisiezenders ook via de Belgische ether te gaan verspreiden. België heeft sinds kort een (bijna) geheel Vlaanderen dekkend DVB-T netwerk. In Nederland wordt dit in de volksmond Digitenne genoemd.

  Het DVB-T netwerk is in handen gekomen van netwerkoperator Norkring. Dit bedrijf is de nieuwe eigenaar van het zenderpark van de VRT. De Vlaamse omroep VRT heeft op dit moment, met 51 procent van de aandelen, nog een meerderheidsbelang in het voormalig eigen zenderpark. In de loop van tijd krijgt Norkring gefaseerd een meerderheidsbelang van 75 procent.

  Norkring heeft inmiddels met televisieaanbieder Telenet een overeenkomst gesloten voor gebruik van het DVB-T zenderpark. Hierdoor komt de kabeltelevisieaanbieder vanaf dit najaar in Vlaanderen met een beperkt zenderaanbod beschikbaar in de auto of caravan. TV Vlaanderen is op dit moment in geheel België beschikbaar maar is toch geïnteresseerd in het DVB-T. Volgens Kurt Pauwels van M7 Group S.A, het Luxemburgse moederbedrijf van TV Vlaanderen, kan DVB-T wellicht een losstaand televisieproduct van de Vlaamse televisieaanbieder TV Vlaanderen worden. “Ethertelevisie of DVB-T is een eenvoudiger product met minder kanalen. Ons satellietaanbod is heel uitgebreid en ook in het buitenland te ontvangen” aldus Kurt Pauwels in de Belgische krant De Tijd.

  Of TV Vlaanderen daadwerkelijk via DVB-T gaat uitzenden valt overigens nog te betwijfelen. Eerst moet men tot overstemming komen met Norkring voor gebruik van een DVB-T mux in Vlaanderen.
   
  TV VlaanderenM7 Group S.ANorkringDVB-TTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl