Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    TV-zenders meetbaar last ander mediagebruik

    TV-zenders hebben bij de reguliere wijze van uitzenden meetbaar last van ander mediagebruik, zoals uitgesteld kijken of kijken met tweede schermen. Deze conclusie van Station10 baart NPO-directeur Gerard Timmer nog geen zorgen.
    Jan-Hein Visser
    12 februari 2012
    comments 0
    TV-zenders meetbaar last ander mediagebruik
    Foto: ANP
    TV-zenders hebben bij de reguliere wijze van uitzenden meetbaar last van ander mediagebruik, zoals uitgesteld kijken of kijken met tweede schermen. Deze conclusie van Station10 baart NPO-directeur Gerard Timmer nog geen zorgen.

    Ruim een kwart van de kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden of bijvoorbeeld The Voice of Holland zit tijdens het programma ook op de laptop of pc, maar nog geen een procent hiervan surft naar de sites van deze programma's. Dit blijkt uit de eerste metingen van het Media Efficiency Panel van Gfk Panel Services, gepresenteerd tijdens de bijeenkomst 'Second screen van Buzz naar Business' door Station10. Station10 is een netwerk van onafhankelijke media-strategen dat organisaties helpt hun integrale mediastrategie te formuleren en realiseren.

    Met de geschetste ontwikkeling lopen reguliere zenders het risico te verworden tot een achtergrond medium met teruglopende advertentie-inkomsten. In een interview op Blue Shots TV liet NPO-directeur Gerard Timmer afgelopen week weten zich nog niet zo'n zorgen te maken over de impact van on demand-diensten. Zoals hij stelde: "Ik denk dat bij sommigen de verwachtingen op dat gebied te hoog gespannen zijn. De komende jaren blijft lineair kijken naar reguliere zenders de toon aangeven. Wel moeten we goed in de gaten houden welke invloed partijen als Google en Apple krijgen."
    TV zenderssecond screen2e schermon demandstation 10TimmerNPO

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview