Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    TW1 wordt door ORF opgedeeld in sport en cultuurkanaal

    De Oostenrijkse publieke omroep ORF is haar kanalen aan het herpositioneren en mede daardoor zullen TW1 en ORF Sport een eigen ongecodeerd satellietkanaal gaan krijgen.
    Jan-Hein Visser
    31 januari 2011
    comments 0
    TW1 wordt door ORF opgedeeld in sport en cultuurkanaal
    De Oostenrijkse publieke omroep ORF is haar kanalen aan het herpositioneren en mede daardoor zullen TW1 en ORF Sport een eigen ongecodeerd satellietkanaal gaan krijgen in de loop van dit jaar. De zender ORF1 is intussen al omgedoopt tot ORF Eins alleen is deze zender wegens voor Oostenrijk exclusieve uitzendrechten geheel gecodeerd.
    Aan ORF2 zal weinig veranderen, maar van deze zender is voor een deel via ORF2 Europe wel ongecodeerd te bekijken.

    ORF Eins, en de HD-versies van ORF Eins en ORF2 zijn echter zeer geliefde kanalen bij de zogeheten grijskijkers die via sharing of illegale kaartjes kijken. De codering van het ORF pakket werd recent ook nog eens gehackt waardoor meer dan een miljoen kaarten van de ORF en Austriasat zullen moeten worden vervangen om op termijn de beveiliging van de signalen te garanderen.

    Het huidige '3e' ORF net dat bestaat uit TW1 en ORF Sport zal uit elkaar gehaald worden en omgevormd tot 2 separate zenders die naar verluidt gewoon Free To Air blijven. TW1 was altijd bekend van toeristische uitzendingen waaronder de Live Panoramabilder maar zal als dusdanig verdwijnen. De naam van de nieuwe informatie en cultuurzender zou ORF Info Plus worden terwijl ORF Sport Plus dan een volwaardige sportzender moet worden. Op die zender hoeft men echter geen programma's te verwachten zoals die nu op ORF Eins te zien zijn en die niet over de grens mogen worden bekeken omdat ARD of ZDF ook de rechten ervan bezitten.
    ORFTW1Austriasat

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview