1. Nieuws

  Twijfels over 3D TV in Amerika, Australië en Italië

  Steeds vaker horen we 3D kreten, of het nu om bioscoopfilms gaat, om 3D kanalen via de kabel en satelliet of computer games. Maar er zijn intussen al in diverse landen twijfels gerezen over de neveneffecten en het succes van 3D.
  Jan-Hein Visser
  29 april 2010
  comments 0
  Twijfels over 3D TV in Amerika, Australië en Italië
  Steeds vaker horen we 3D kreten, of het nu om bioscoopfilms gaat, om 3D kanalen via de kabel en satelliet of computer games. Maar er zijn intussen al in diverse landen twijfels gerezen over de neveneffecten en het succes van 3D. In Italië vinden ze het slecht voor de gezondheid, in Amerika twijfelen de hoge tv-bazen aan de afzetmarkt en in Australië moet Samsung zelfs een waarschuwing in de handleiding van 3D toestellen zetten.

  Terwijl de rest van de wereld massaal naar de 3D versie van Avatar trekt, worden er in Italië vraagtekens gezet bij het kijken in 3D.

  Volgens de Italiaanse overheid dragen de 3D brillen immers een zeker gezondheidsrisico met zich mee. Sterker nog want naar verluidt  heeft het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid al 7000 paar 3D brillen in beslag genomen. De brillen zouden een fors gezondheidsrisico met zich meedragen omdat ze tussen de voorstellingen door niet goed schoongemaakt worden.Daarbij wordt er bij de brillen niet op gewezen dat het kijken door een 3D bril mogelijk voor korte tijd verstorend zou kunnen werken op het gezichtsvermogen.

  3D-televisie zou het in de toekomst helemaal moeten worden, maar vanuit de Amerikaanse tv-wereld klinkt twijfel. De hoogste baas van het grote tv-netwerk CBS vraagt zich af of er wel een markt voor is. Directeur Les Moonves zag een versie van Star Trek die in driedimensionaal beeld was omgezet en was er niet weg van. Een andere grote speler, Newscorp, ziet vooral kansen voor sport in 3D.

  Steeds meer fabrikanten brengen 3D-tv's uit maar Samsung is toch wel de voorloper op dit gebied en werkt met veel bedrijven samen. Toch heeft Samsung zich dan in Australië weer aan bepaalde voorwaarden te houden. Het bedrijf moet namelijk een waarschuwing meegeven dat 3D televisie bepaalde negatieve gevolgen kan hebben.
  3D TVSamsungAmerikaAustraliëItalië

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League: Celta de Vigo - Ajax

  UEFA Europa League: Celta de Vigo - Ajax
  RTL 7 om 18:00 uur
  Voorbeschouwing op en rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Celta de Vigo en Ajax.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Expeditie T.rex

  Expeditie T.rex
  NPO 2 om 20:25 uur
  Nederland pakt uit met een wereldprimeur: een échte T.rex in het Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

  Zappen.blog.nl