1. Nieuws

  Uitgebreide verslaggeving conflict Oekraïne via satelliet

  Satellietkijkers kunnen de ontwikkelingen over de toestand in Oekraïne via diverse tv-kanalen en feeds van buitenlandse nieuwsrubrieken via diverse satellieten volgen.
  Jarco Kriek
  3 maart 2014
  comments 3
  Uitgebreide verslaggeving conflict Oekraïne via satelliet
  Satellietkijkers kunnen de ontwikkelingen over de toestand in Oekraïne via diverse tv-kanalen en feeds van buitenlandse nieuwsrubrieken via diverse satellieten volgen.

  In eerste instantie gaat het hierbij om internationale nieuwszenders als CNN, Sky News, BBC World News en Russia Today die via de in Nederland veel bekeken Astra1-satelliet uitzenden. Deze zenders zijn in Nederland ook via veel tv-aanbieders te bekijken. 

  Feeds via draaibare schotel

  Satellietkijkers met een draaibare- of multisat schotelinstallatie kunnen daarnaast ook naar veel incidentele verbindingen – ook wel feeds genoemd – kijken. Deze feeds zijn het aanvoersignaal van journaal- en nieuwsuitzendingen van veel mondiale tv-zenders. De meeste feeds zijn op de satellieten Eutelsat 16A (16 graden oost), Eutelsat 10A (10 graden oost) en Eutelsat 7A (7 graden oost) te vinden. Daarbij moet wel rekening worden gehouden dat het om ruw materiaal gaat waarbij soms indringende beelden te zien zijn die in veel gevallen de journaaluitzendingen niet halen.

  TV-zenders Oekraïne en Rusland

  Veel Oekraïense tv-zenders zijn ongecodeerd via de Astra 4A-satelliet op 5 graden oost en de Amos-satelliet op 4 graden west te ontvangen. Daaronder bevindt zich ook de nieuwszender News24 die uitvoerig bericht over het conflict in Oekraïne. Op deze satellieten zijn ook enkele Russische tv-zenders te bekijken. Meer Russische zenders kan men vinden op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost en Express AM22-satelliet op 53 graden oost. Omdat deze satellietposities buiten de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen ondersteunde LNB-mogelijkheden vallen, kunnen klanten van deze aanbieders met standaard apparatuur niet naar deze tv-zenders en de satellieten waarop de meeste feeds worden uitgezonden kijken.
  OekraïneOekraineRuslandKrimCrimconflictoorloogtvradiosatellietfeedstv-zenderssatellietEutelsatAmosExpress

  Reacties

 1. TV-TIP Million Dollar Listing NY

  Million Dollar Listing NY
  Fox om 12:30 uur
  Luis' droomopdracht draait uit op een nachtmerrie. Fredrik werkt weer samen met zijn favoriete cliënt, maar leert dat hij zijn intuïtie nooit mag negeren. Ryan gaat naar LA om het daar te proberen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 15:10 uur
  Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

  Zappen.blog.nl