1. Nieuws

  Uitgebreide verslaggeving conflict Oekraïne via satelliet

  Satellietkijkers kunnen de ontwikkelingen over de toestand in Oekraïne via diverse tv-kanalen en feeds van buitenlandse nieuwsrubrieken via diverse satellieten volgen.
  Jarco Kriek
  3 maart 2014
  comments 3
  Uitgebreide verslaggeving conflict Oekraïne via satelliet
  Satellietkijkers kunnen de ontwikkelingen over de toestand in Oekraïne via diverse tv-kanalen en feeds van buitenlandse nieuwsrubrieken via diverse satellieten volgen.

  In eerste instantie gaat het hierbij om internationale nieuwszenders als CNN, Sky News, BBC World News en Russia Today die via de in Nederland veel bekeken Astra1-satelliet uitzenden. Deze zenders zijn in Nederland ook via veel tv-aanbieders te bekijken. 

  Feeds via draaibare schotel

  Satellietkijkers met een draaibare- of multisat schotelinstallatie kunnen daarnaast ook naar veel incidentele verbindingen – ook wel feeds genoemd – kijken. Deze feeds zijn het aanvoersignaal van journaal- en nieuwsuitzendingen van veel mondiale tv-zenders. De meeste feeds zijn op de satellieten Eutelsat 16A (16 graden oost), Eutelsat 10A (10 graden oost) en Eutelsat 7A (7 graden oost) te vinden. Daarbij moet wel rekening worden gehouden dat het om ruw materiaal gaat waarbij soms indringende beelden te zien zijn die in veel gevallen de journaaluitzendingen niet halen.

  TV-zenders Oekraïne en Rusland

  Veel Oekraïense tv-zenders zijn ongecodeerd via de Astra 4A-satelliet op 5 graden oost en de Amos-satelliet op 4 graden west te ontvangen. Daaronder bevindt zich ook de nieuwszender News24 die uitvoerig bericht over het conflict in Oekraïne. Op deze satellieten zijn ook enkele Russische tv-zenders te bekijken. Meer Russische zenders kan men vinden op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost en Express AM22-satelliet op 53 graden oost. Omdat deze satellietposities buiten de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen ondersteunde LNB-mogelijkheden vallen, kunnen klanten van deze aanbieders met standaard apparatuur niet naar deze tv-zenders en de satellieten waarop de meeste feeds worden uitgezonden kijken.
  OekraïneOekraineRuslandKrimCrimconflictoorloogtvradiosatellietfeedstv-zenderssatellietEutelsatAmosExpress

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl