1. Nieuws

  UPC doet nog meer aan energie-efficiëntie

  Kabelbedrijf UPC wil de energie-efficientie aanzienlijk verbeteren en heeft hiervoor als eerste kabelbedrijf een meerjarenafspraak ondertekend.
  Jan-Hein Visser
  14 april 2011
  comments 0
  UPC doet nog meer aan energie-efficiëntie
  UPC Nederland  wil haar eigen energie-efficiëntie jaarlijks met gemiddeld 2 procent verbeteren. Verantwoord energiegebruik is een belangrijke pijler in het duurzaamheidsbeleid van UPC. Daarom heeft UPC, net als alle andere dochterondernemingen van Liberty Global, het zogeheten Climate Challenge-programma omarmd. Het programma heeft als doel de CO2-uitstoot te verminderen en daarnaast het milieubewustzijn van medewerkers te vergroten.

  De doelstelling om energie-efficiënter te werken, heeft UPC vastgelegd in de Meerjarenafspraak Energie-Efficiëntie. Op d 14 april ondertekende UPC, tijdens De Week van ICT, dit convenant met de overheid en de brancheorganisatie ICT~Office. Deelnemers aan deze meerjarenafspraak zetten zich in om het energieverbruik in de ICT-sector terug te dringen.

  Om de CO2-uitstoot te verminderen onderneemt UPC verschillende activiteiten. Vanaf begin 2011 gebruikt UPC alleen nog maar de zogeheten groene stroom en sinds 2009 staan er zonnepanelen op het dak van verschillende UPC-kantoren. Het bedrijf wil thuiswerken ook een verdere impuls geven en  zo een bijdrage leveren aan de vermindering van de filedruk en nam hiervoor ook een speciaal Video Conferencing systeem in gebruik.

  En ook bij de abonnee thuis werkt UPC aan energiezuiniger apparatuur door decoders te voorzien van efficiëntere software en een aan/uit dipswitch, zodat standby desgewenst ook kan worden uitgeschakeld. De Thomson SD DVR, Cisco HD DVR en de Pace HD zijn de drie ecoboxen die UPC momenteel aan klanten uitlevert.

  UPC

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl