1. Nieuws

  UPC doet nog meer aan energie-efficiëntie

  Kabelbedrijf UPC wil de energie-efficientie aanzienlijk verbeteren en heeft hiervoor als eerste kabelbedrijf een meerjarenafspraak ondertekend.
  Jan-Hein Visser
  14 april 2011
  comments 0
  UPC doet nog meer aan energie-efficiëntie
  UPC Nederland  wil haar eigen energie-efficiëntie jaarlijks met gemiddeld 2 procent verbeteren. Verantwoord energiegebruik is een belangrijke pijler in het duurzaamheidsbeleid van UPC. Daarom heeft UPC, net als alle andere dochterondernemingen van Liberty Global, het zogeheten Climate Challenge-programma omarmd. Het programma heeft als doel de CO2-uitstoot te verminderen en daarnaast het milieubewustzijn van medewerkers te vergroten.

  De doelstelling om energie-efficiënter te werken, heeft UPC vastgelegd in de Meerjarenafspraak Energie-Efficiëntie. Op d 14 april ondertekende UPC, tijdens De Week van ICT, dit convenant met de overheid en de brancheorganisatie ICT~Office. Deelnemers aan deze meerjarenafspraak zetten zich in om het energieverbruik in de ICT-sector terug te dringen.

  Om de CO2-uitstoot te verminderen onderneemt UPC verschillende activiteiten. Vanaf begin 2011 gebruikt UPC alleen nog maar de zogeheten groene stroom en sinds 2009 staan er zonnepanelen op het dak van verschillende UPC-kantoren. Het bedrijf wil thuiswerken ook een verdere impuls geven en  zo een bijdrage leveren aan de vermindering van de filedruk en nam hiervoor ook een speciaal Video Conferencing systeem in gebruik.

  En ook bij de abonnee thuis werkt UPC aan energiezuiniger apparatuur door decoders te voorzien van efficiëntere software en een aan/uit dipswitch, zodat standby desgewenst ook kan worden uitgeschakeld. De Thomson SD DVR, Cisco HD DVR en de Pace HD zijn de drie ecoboxen die UPC momenteel aan klanten uitlevert.

  UPC

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl