Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC en Ziggo nu samen als Ziggo verder

    De twee kabelbedrijven UPC en Ziggo zijn één geworden en gaan onder de naam Ziggo verder. Hierdoor is de naam UPC in Nederland op consumentenniveau verdwenen.
    Jarco Kriek
    13 april 2015
    comments 7
    UPC en Ziggo nu samen als Ziggo verder
    Foto: ANP

    De twee kabelbedrijven UPC en Ziggo zijn één geworden en gaan onder de naam Ziggo verder. Hierdoor is de naam UPC in Nederland op consumentenniveau verdwenen.


    Liberty Global kocht eind vorig jaar Ziggo, na goedkeuring van de Europese Commissie. Het Britse mediabedrijf was al langere tijd eigenaar van UPC Nederland. Na de overname werd besloten om na de samenvoeging van beide kabelbedrijven het fusiebedrijf onder de naam Ziggo te laten verder gaan. De keuze lijkt vooral gemaakt te zijn naar aanleiding van het betere imago dat Ziggo onder consumenten heeft. Ziggo heeft door het samengaan een potentieel bereik van bijna zeven miljoen huishoudens. Dat is negentig procent van het aantal Nederlandse huishoudens.

    Samenvoeging UPC en Ziggo al maanden aan de gang

    De eerste stap voor de samenvoeging van UPC en Ziggo werd 5 januari in het Friese Gorredijk in gang gezet. Daar vond als eerste regio de koppeling – ook wel harmonisatie genoemd – met het UPC-kabelnetwerk plaats. Deze complexe operatie werd op 19 maart in Hoogeveen en omgeving afgerond. Ziggo hielp tijdens de harmonisatie met speciale teams van medewerkers tienduizenden – vooral oudere – klanten bij het opnieuw instellen van ontvangstapparatuur. Dit was na de koppeling van de netwerken nodig om naar tv-zenders te kunnen blijven kijken.

    Storingsmeldingen door Ziggo-klanten

    Omdat Ziggo na de harmonisatie met het kabelnetwerk van UPC ook frequenties op het kabelnetwerk ging gebruiken die in de ether ook voor mobiel internet en Digitenne gebruikt worden, kwamen klachten over gestoorde ontvangst van digitale tv binnen. Dit werd in de meeste gevallen door slechte bekabeling en aansluitconnectoren in de thuisinstallatie veroorzaakt. Onder meer kijkers van enkele regionale omroepen klaagden over het niet meer storingsvrij kunnen bekijken van deze zenders. Ziggo stelde diverse keren tegen Totaal TV dat het kabelbedrijf bij klachtenmelding het uiterste doet om storingsklachten van klanten kosteloos op te lossen. Uit onderzoek van de consumentenbond onder drieduizend ondervraagden blijkt dat drie procent van de Ziggo-klanten vindt dat aangemelde klachten niet of niet goed door het kabelbedrijf verholpen zijn.

    Gewijzigd zenderaanbod zorgt voor onrust

    Naast storingsmeldingen was er onder UPC- en Ziggo-klanten ook onrust over zenderwijzigingen die op 1 april werden doorgevoerd. Dit was nodig voor de eerste aanzet tot het gelijkstellen van het zenderaanbod bij beide kabelbedrijven. Onder UPC-klanten was er hoofdzakelijk onrust over de aangekondigde doorgiftestop van de NBC Universal-zenders die het kabelbedrijf naar nu blijkt waarschijnlijk veel te vroeg aan klanten heeft gecommuniceerd. Ook het verplaatsen van zenders van het Starter- naar het Royaal HD-zenderaanbod werd niet met gejuich ontvangen. Bij Ziggo was er onder een deel van de klanten verzet tegen het verdwijnen van de kwaliteitszenders France 2 en RAI Uno.

    ZiggoUPCLiberty GlobalfusiestoringkoppelingharmonisatiebeeldkwaliteitGorredijkFrieslandHDSDregionale omroepenROOSTV StandaardTV ExtraARD HDZDF HDNickelodeon HD13TH Street HD24 Kitchen HDMTV HDSYFY HDE! Entertainment HDFashion TV HDMY Zen HDTravel Channel HDRTL LoungeInvestigation DiscoveryNPO CulturaCCTVRussia TVThe Indonesian ChannelMediasetRTV 7M2De Meiden van HollandShorts TVExtreme Sports ChannelDance Trippin

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview