Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC neemt nieuwe frequenties in gebruik

    UPC heeft deze week twee nieuwe transportstreams op haar kabelnetwerk in gebruik genomen. De komende week gaat UPC het aantal digitale televisiekanalen – inclusief drie HD-kanalen – verder uitbreiden.
    Jarco Kriek
    27 augustus 2011
    comments 0
    UPC neemt nieuwe frequenties in gebruik

    UPC heeft deze week twee nieuwe transportstreams op haar kabelnetwerk in gebruik genomen. De komende week gaat UPC het aantal digitale televisiekanalen – inclusief drie HD-kanalen – verder uitbreiden.

    De zenderuitbreiding bestaat onder meer uit BBC One HD, Animal Planet HD, FOXlife HD en het nieuwe RTL themakanaal RTL Crime. Verder gaat UPC alle regionale televisiekanalen die men op dit moment nog niet doorgeeft per 1 september toevoegen.

    Deze week heeft UPC twee nieuwe frequenties voor digitale televisie in gebruik genomen. Opvallend hierbij is dat UPC een hoge frequentie in het frequentiespectrum voor digitale televisie gaat gebruiken. Het gaat hier om transportstream 2049 die  op de frequentie 858 MHz wordt uitgezonden. Op deze transportstream worden op dit moment 3 televisiezenders als test uitgezonden. De andere frequentie die UPC voor digitale televisie in gebruik heeft genomen is transportstream 2076 op 627 MHz. Op deze frequentie worden op dit moment 2 televisiezenders als test uitgezonden. In Gelderland zijn de hier genoemde frequenties al in gebruik en worden beide transportstreams op andere frequenties uitgezonden die in andere delen van Nederland al door UPC in gebruik waren genomen. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen op deze twee nieuwe transportstreams kan hiervoor de internetsite www.dtvmonitor.nl bezoeken.

    De verwachting is dat UPC vanaf 1 september deze twee – voor digitale televisie – nieuwe frequenties voor de aangekondigde zenderuitbreiding in gebruik gaat nemen. Hierbij maakt UPC de eerder verkondigde belofte waar dat men op het eigen kabelnetwerk nog voldoende ruimte heeft om digitale televisie uit te breiden zonder daarbij het aantal analoog uitgezonden televisiekanalen nadelig te beïnvloeden. Dit in tegenstelling tot Ziggo. Dit bedrijf moet om het digitale aanbod op 1 september te kunnen uitbreiden vijf analoge televisiekanalen uitschakelen. Ook stopt Ziggo nog dit jaar met de landelijke doorgifte van regionale omroepen om een nieuwe nog te lanceren digitale televisiedienst te kunnen starten. Mogelijk gaat het hier om een kanaalaanbod van de Amerikaanse televisiezender HBO.


    UPCanaloogdigitaaltransportstreamHDTVHDAnimal Planet HDBBC One HDFOXlife HDRTL Crimeregionale omroepZiggoHBO

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview