Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC start officieel met dienst series linking

    Bezitters van een UPC DVR mediabox kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuwe gratis dienst. Hiermee kan men kiezen alle afleveringen van een bepaalde serie automatisch door de mediabox te laten opnemen.
    Jarco Kriek
    27 februari 2009
    comments 0
    UPC start officieel met dienst series linking

    Kabelbedrijf UPC is de afgelopen week officieel gestart met de nieuwe, gratis, dienst series linking. Deze is beschikbaar op alle UPC mediaboxen die uitgerust zijn met een harde schijf waarop programma’s opgenomen kunnen worden, de zogenaamde DVR mediaboxen. Het is daarmee de eerste digitale televisieaanbieder die start met series linking. Daarmee lost UPC overigens een belofte in. Verleden jaar kondigde UPC series linking als één van de innovatieven voor 2009 aan.

    Met series linking kan de abonnee met één druk op de knop het komende en alle daarna volgende afleveringen van een bepaalde televisieserie op het gekozen televisiekanaal digitaal opnemen. De abonnee krijgt overigens zelf de keuze alleen de komende of ook alle daarna volgende afleveringen op te nemen. Series linking is niet op alle televisiekanalen actief. Zo werkt deze nieuwe dienst bijvoorbeeld (nog) niet bij alle Nederlandse publieke zenders en de zenders van RTL en SBS. Wel kan men bijvoorbeeld series linking gebruiken bij de Vlaamse publieke omroep Eén en de zenders van Discovery Channel. UPC heeft overigens de laatste maanden series linking uitgetest op het digitaal themakanaal 13Th Street.

    Series linking kijkt zelf vooruit in de programmering en kijkt ook naar het afleveringnummer van een bepaalde serie. Zo worden herhalingen van een bepaald programma niet opgenomen. Alleen wanneer er een conflict ontstaat omdat er teveel programma’s tegelijk door de DVR mediabox moeten worden opgenomen kijkt de decoder zelf voor het programma dat via series linking wordt opgenomen of er niet later in de programmering een herhaling van dezelfde aflevering van de serie geprogrammeerd staat. Zo ja dan wordt de timerinstelling automatisch zodanig veranderd dat de DVR mediabox deze herhaling digitaal opneemt om het timerconflict op te lossen.

    UPCDVR mediaboxseries linking

    Reacties