Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC steunt KiKa bij huur videofilm

    Wie de film Achtste-Groepers Huilen Niet via het VoD-platform bij UPC huurt, steunt op deze manier Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). UPC doneert 1 euro per gehuurd exemplaar.
    Jarco Kriek
    18 juni 2012
    comments 0
    UPC steunt KiKa bij huur videofilm

    Wie de film Achtste-Groepers Huilen Niet via het Video on Demand-platform bij UPC huurt, steunt op deze manier Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). UPC doneert 1 euro per gehuurd exemplaar.

    Deze actie is een vervolg van de talloze acties die rondom de bioscooprelease van deze Nederlandse film hebben plaatsgevonden. Wie tot 18 oktober de film via UPC huurt, kan er op rekenen dat UPC één euro aan KiKa doneert. De film draait om het leven van de 12-jarige Akkie die met leukemie te maken krijgt. Een lot dat jaarlijks 500 kinderen in Nederland treft. Achtste-Groepers Huilen Niet verscheen in februari in de bioscoop. In de eerste twee weken trok de film 100.000 bezoekers. Op dit moment staat de teller op 300.000 bioscoopbezoekers.

    Film gebaseerd op waargebeurd verhaal

    Angela Pruijssers, manager VOD bij Dutch FilmWorks: "Achtste-Groepers Huilen Niet is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Jacques Vriens. Het bijzondere aan de boekverfilming is dat deze is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Akkie heeft echt bestaan. Ze heette Anke en zat als leerlinge in de klas bij Jacques Vriens toen hij nog werkzaam was als basisschoolleraar. De film heeft op mij als moeder zo’n indruk gemaakt, dat ik het heel belangrijk vind om KiKa op alle mogelijke manieren te steunen." Daar sluit Anya Pieroen - directeur communicatie van UPC - zich bij aan: "UPC wil graag een waardevolle bijdrage leveren aan de strijd tegen deze ziekte. Daarom wordt voor elke keer dat deze film verhuurd wordt een euro afgedragen aan KiKa, het fonds dat zich sterk maakt voor kinderen met kanker."

    UPCKiKaStichting Kinderen KankervrijAchtste-Groepers Huilen Niet

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview