Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC verscherpt beveiliging WifiSpots

    Kabelbedrijf UPC heeft de beveiliging van de WifiSpots opgevoerd. UPC-klanten mogen nog wel zelf een wachtwoord bepalen, maar deze dient wel aan strikte regels te voldoen.
    Jarco Kriek
    12 april 2014
    comments 1
    UPC verscherpt beveiliging WifiSpots

    Kabelbedrijf UPC heeft de beveiliging van de WifiSpots opgevoerd. UPC-klanten mogen nog wel zelf een wachtwoord bepalen, maar deze dient wel aan strikte regels te voldoen.

    Het veilig gebruik van WifiSpots van UPC en Ziggo is al enige tijd onderwerp van discussie. In het gehele verzorgingsgebied van beide kabelbedrijven kunnen klanten WifiSpots gebruiken. Bij de WifiSpot-techniek wordt het modem van de klanten op een volgens de kabelbedrijven veilige manier gedeeld. Hierbij komt het thuisnetwerk van de klant niet binnen het openbaar WifiSpot-gebied beschikbaar.

    Kwetsbaar

    UPC presenteert de nieuwe dienst als een makkelijke manier om familie, vrienden en kennissen die op bezoek zijn toegang tot draadloos internet te geven zonder daarbij inloggegevens van het thuisnetwerk prijs te geven. WifiSpots wordt door velen gezien als handige aanvullende dienst, maar ook wordt gewezen op kwetsbaarheid. Zo is het voor hackers makkelijk om namaak WifiSpot in de lucht te brengen. Op deze manier kan men het internetverkeer monitoren waarbij onder meer wachtwoorden en betalingsgegevens in verkeerde handen kunnen komen.

    Sterker wachtwoord

    UPC en kabelbelangenvereniging COAX wijzen WifiSpots-gebruikers erop dat het gebruik van semi-openbare internetnetwerken onvermijdelijke risico’s met zich meebrengt. In een periodiek overleg werd de mogelijkheid voor een betere beveiliging besproken. Dat heeft ertoe geleid dat UPC haar klanten nu verplicht een sterker wachtwoord voor WifiSpots te gebruiken. Het heeft strikte regels voor het wachtwoord geïmplementeerd. Dit moet nu bestaan uit een minimaal aantal karakters en een verplichte combinatie van hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale tekens.

    UPCCOAXkabelbelangenvernigingwachtwoordHeartbleedklantenserviceonlineinternetZiggoWifiSpotWifiSpotsinternethotspotkabelConsumentenbond

    Reacties

  1. TV-TIP Out of Office

    Out of Office
    NPO 1 om 21:33 uur
    Er is hard gewerkt op de zorgboerderij, en de deelnemers en hulpboeren maken zich op voor de laatste grote klus: het oogsten van pompoenen. Joris verdeelt iedereen in twee groepen: eentje om meubels te kopen voor het nieuwe clubhuis, terwijl de rest een feestdiner voor de hele buurt in elkaar draait. De naderende zomervakantie zorgt ook voor een grote verandering. Hulpboeren en kandidaten zullen elkaar een tijdje niet meer zo vaak zien als ze gewend waren. De teamleden van Out of Office gaan hier allemaal op hun eigen manier mee om.

    Interview