Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    UPC zet interactieve rode knop in voor actie Pakistan

    UPC zet vandaag voor de landelijke hulpactie voor Pakistan de interactieve rode knop in om haar digitale abonnees te kunnen laten doneren.
    Jarco Kriek
    26 augustus 2010
    comments 0
    UPC zet interactieve rode knop in voor actie Pakistan

    UPC activeert vandaag de interactieve rode knop bij diverse programma’s die worden uitgezonden via de Nederlandse publieke- en commerciële omroepen. Hiermee kan men via een druk op deze rode knop doneren aan de landelijke hulpactie voor Pakistan.

    Vandaag de hele dag staan publieke en commerciële radio- en tv-stations in het teken van Actie voor Pakistan – Giro 555. Om 7.30 uur gaven Marco Borsato en Jan van Doggenaar (SHO) het startsein in het basiskamp in Beeld en Geluid. Bekende en onbekende Nederlanders nemen hier telefonische giften in ontvangst via telefoonnummer 0800-1112. Gezamenlijk doel is om het Nederlandse publiek te informeren over de ramp en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp in Pakistan. UPC biedt al haar digitale kijkers vanavond de mogelijkheid om met de rode knop op de UPC-afstandsbediening eenvoudig geld te doneren voor de ramp in Pakistan. Zelf zal het media- en kabelbedrijf ook een financiële bijdrage leveren aan giro 555. De rode knop werd eerder dit jaar succesvol ingezet bij de nationale tv-actie voor Haïti. De digitale UPC-kijker krijgt vanavond 26 augustus tijdens diverse uitzendingen op Nederland 1, 2 en 3, RTL4 en SBS6 een oproep te zien. Vervolgens verschijnt met een druk op de rode knop een scherm waarin hij zijn naam, giro en te doneren gedrag kan invullen. De kijker geeft hiermee opdracht voor een eenmalige incasso.

    Verschillende programma’s van RTL, SBS en de Publieke Omroep zullen gedurende de avond bijdragen aan de actie. In het begin van de avond zijn dit Editie NL (RTL 4), EenVandaag (Nederland 1), Jeugdjournaal (Nederland 3), RTL Boulevard (RTL 4), Hart van Nederland (SBS 6), Shownieuws (SBS 6) en Netwerk (Nederland 2).

    Van 20.50 tot 22.00 uur wordt op Nederland 2 de speciale thema-uitzending Actie voor Pakistan uitgezonden. Vervolgens zullen On Air (Nederland 3), NOVA (Nederland 2), de late edities van Hart van Nederland en Shownieuws (SBS 6) in het teken van Pakistan staan. Ook de verschillende edities van het NOS Journaal en het RTL Nieuws zullen verslag doen van Actie 555. Bij al deze uitzendingen - behalve de NOS Journaals en de RTL Nieuws uitzendingen - krijgt de digitale kijker van UPC de mogelijkheid om met de rode knop geld te doneren. De opbrengst wordt tegen middernacht bekend gemaakt in het Programma Knevel & Van den Brink op Nederland 1.


    UPCrode knopinteractief

    Reacties