Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    [UPDATE] Secret Story krijgt laatste kans van Net5

    Het worden spannende weken voor de makers van het realityprogramma Secret Story. De kijkcijfers moeten binnen drie weken omhoog anders grijpt Net5-zenderbaas Alphons Martens hard in.
    Jarco Kriek
    5 maart 2011
    comments 0
    [UPDATE] Secret Story krijgt laatste kans van Net5

    De komende drie weken worden spannend voor de makers van het realityprogramma Secret Story. Het door Net5 en Endemol groots aangekondigde programma krijgt deze tijd om de kijkers alsnog aan zich te binden. LEES LAATSTE UPDATE:  Secret Story niet van de buis.

    Dat zegt Net5-zenderbaas Alphons Martens vandaag in het Algemeen Dagblad. Al enige weken ligt het realityprogramma door de lage kijkcijfers onder vuur. Het aantal kijkers dat naar de dagelijkse, op primetime uitgezonden, show kijkt blijft echter dalen. De afgelopen dagen keken dagelijks rond de 200.000 mensen naar het programma. Ook de wekelijkse liveshow waarin een bewoner uit het huis wordt gestuurd kan de kijker niet meer richting televisiezender Net5 lokken. Deze week kijken zelfs naar de wekelijkse liveshow minder mensen dan naar de dagelijkse liveshow. De teller bleef donderdagavond op 186.000 steken.

    Opvallend was dat gisterenavond Secret Story meer kijkers aan het televisietoestel wist te binden. Het programma bereikte gisteren met een marktaandeel van 1,9 procent 284.000 kijkers. Dat is ook nodig om bij Net5 op te buis te blijven. Zenderbaas Alphons Martens eist van de makers van het programma dat de kijkcijfers omhoog gaan. Gebeurt dit niet binnen de gestelde termijn van drie weken dat sluit Martens niet uit dat het dagelijks programma naar een ander tijdstip wordt verplaatst of in het ergste geval zelfs helemaal van de buis verdwijnt. Martens vertelde eerder deze week nog diverse troeven achter de hand te hebben om de kijkcijfers op te krikken.

    Eén van deze troeven lijkt de terugkomst van de donderdag door de kijkers weggestemde bewoner Maik. De romance tussen Maik en medebewoner Monique lijkt een voorbestemde poging om de kijker richting het dagelijkse programma van Secret Story te lokken. Of de kijkers dit echter accepteren blijft de vraag. Secret Story werd als reality 2.0 programma door producent Endemol en televisiezender Net5 gepresenteerd. Bij het reality 2.0 concept speelt sociale media en internet een grote rol. En juist op sociale media als twitter en facebook is er ongenoegen over het besluit om Maik in het programma te laten terugkeren. Ook is klagen kijkers van de betaalde internetstreams van Secret Story dat de beschikbare streams te vaak worden gestopt als er belangrijke gebeurtenissen in het Secret Story huis staan te gebeuren.

    LEES LAATSTE UPDATE:  Secret Story niet van de buis.


    Secret StoryNet5EndemolAlphons MartenskijkcijfersSKO

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview