Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    [UPDATE] UPC opent aanval op glasvezelnetwerk Reggefiber

    UPC is begonnen bewoners van gebieden waarin het glasvezelbedrijf Reggefiber inventariseert of er interesse voor glasvezel is per brief aan te schrijven. In de brief zegt UPC dat het eigen netwerk gelijkwaardig is.
    Jarco Kriek
    21 oktober 2011
    comments 0
    [UPDATE] UPC opent aanval op glasvezelnetwerk Reggefiber

    UPC is begonnen bewoners van gebieden waarin het glasvezelbedrijf Reggefiber inventariseert of er interesse voor glasvezel is per brief aan te schrijven. In de brief zegt UPC dat het eigen netwerk gelijkwaardig aan het glasvezelnetwerk is.

    In ieder geval in de Gelderse gemeente Oude IJsselstreek hebben alle bewoners een brief van UPC op de deurmat gekregen. Glasvezel is een grote concurrentie voor de traditionele televisieaanbieders zoals kabelbedrijf UPC is. Reggefiber gaat pas glasvezel aanleggen als blijkt dat 30 procent van het aantal op het glasvezelnetwerk aangesloten huishoudens daadwerkelijk voor gebruik van diensten die via het glasvezelnetwerk worden aangeboden kiest. In het geval van het glasvezelnetwerk van Reggefiber kan men dan kiezen voor televisie-, telefonie- en internetdiensten via aanbieders als KPN, Lijbrandt en binnenkort ook Vodafone.

    Wanneer men echter aangeeft gebruik te willen maken van diensten via het nieuwe glasvezelnetwerk dan houdt dit automatisch in dat traditionele aanbieders als UPC hierdoor klanten verliezen. UPC stelt in de brief die in de gemeente Oude IJsselstreek verspreidt is dat het bedrijf onlangs enorme investeringen in het eigen netwerk gedaan heeft. UPC mediawoordvoerder Ronald Sutmuller stelt dat UPC jaarlijks miljoenen aan de verbetering van haar netwerk uitgeeft.

    Dat de concurrentiestrijd die er nu tussen de tv-aanbieders gaande is tot harde campagnes aan het leiden is mag inmiddels wel duidelijk zijn. "Dat houdt ons scherp. Veel klanten zien we terugkomen, doordat nieuwe aanbieders niet doen wat ze beloven” aldus Sutmuller in de regionale krant De Gelderlander. Reggefiber woordvoerster Esther Reinders kaatst deze bal echter direct terug: "Een belangrijk verschil in het netwerk is dat onze aansluitng voor 100 procent van glasvezel is. Het is niet voor niets dat UPC nu zo'n brief stuurt, zij zien het aantal klanten afnemen."

    UPCReggefiberGlashart Mediakabelglasvezel

    Reacties