Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vakbonden boos over exorbitante bonus topman KPN

    Na ABN AMRO ligt nu KPN onder vuur wegens hoge beloningen van de top terwijl het gewone personeel inlevert of hun baan verliest. De vakbonden zijn woedend op bestuursvoorzitter Blok.
    Jan-Hein Visser
    30 maart 2015
    comments 0
    Vakbonden boos over exorbitante bonus topman KPN
    Foto: ANP
    Na ABN AMRO ligt nu KPN onder vuur wegens hoge beloningen van de top terwijl het gewone personeel inlevert of hun baan verliest. De vakbonden zijn woedend op bestuursvoorzitter Blok.

    De vakbonden FNV, CNV, De Unie, Qlix en VHP dreigen de komende cao-onderhandelingen op scherp te zetten als topman Eelco Blok zijn bonus niet inlevert. Maandag hadden de bonden daarover overleg met de Raad van Commissarissen van KPN. Volgens de bonden is binnen één jaar tijd de beloning voor Blok door bonussen met vijftig procent gestegen naar twee miljoen euro en dat terwijl tegelijkertijd enorm wordt bezuinigd op personeel bij het telecombedrijf. Die bezuinigingen hangen deels samen met de grote concurrentieslag met de kabelsector.

    Eis betere beloning personeel KPN

    De enorme stijging van de beloning van de topman is tegen het zere been van de bonden omdat onder zijn bewind al duizenden banen zijn verdwenen. Ook afgelopen jaar werden nieuwe reorganisaties aangekondigd. "KPN is een prachtig, innovatief bedrijf. Daar blijft niets van over als de directie blijft vasthouden aan krimpen en banen schrappen en zichzelf daarvoor ook nog eens uitbundig beloont", stellen de vakbonden. De huidige cao van KPN loopt woensdag (1 april) af en de vakbonden willen nu meer zekerheid over werkgelegenheid en de koopkracht van medewerkers. De vakbonden willen evenredige extra eisen stellen als de bonus zo hoog blijft.
    KPNtopmanbeloningbonusvakbondenpersoneelontslagenbezuinigen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview