1. Nieuws

  Veel aandacht Oekraïne-referendum op tv en radio

  Nederlandse tv- en radiozenders besteden vandaag veel aandacht aan het raadgevend referendum over het voorgenomen associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.
  Jarco Kriek
  6 april 2016
  comments 7
  Veel aandacht Oekraïne-referendum op tv en radio

  Nederlandse tv- en radiozenders besteden vandaag veel aandacht aan het raadgevend referendum over het voorgenomen associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Nederlanders kunnen hierover hun mening geven.


  RTL Nederland gebruikt hiervoor RTL Nieuws op RTL 4. Daarnaast staat nieuwszender RTL Z veel stil bij het verloop van de stemming over het associatieverdrag. Op RTL Z is vanavond van 22.00 tot 23.30 uur een speciale aflevering van het tv-programma Van Liempt Live dat geheel in het teken van de uitslag van het referendum staat. Er wordt onder meer geschakeld naar verslaggevers op diverse locaties in politiek Den Haag. Aan tafel geeft politiekverslaggever Frits Wester duiding aan de uitslag. Verder is RTL Z live aanwezig bij bijeenkomsten van initiatiefnemer GeenPeil en bij de SP in Amersfoort. Online houdt RTL Nieuws de gehele dag een liveblog met uitslagen en nieuws van het referendum bij.

  NOS via tv en radio

  NOS volgt de gang van zaken rond het referendum op de voet. Het doet dit overdags met extra nieuwsuitzendingen op NPO 1. Op deze zender is vanaf 20.30 uur een speciaal programma te zien waarin de prognose van de uitslag door onderzoeksbureau Ipsos openbaar wordt gemaakt. Op NPO 2 staat Nieuwsuur vanaf 22.00 uur in het teken van het referendum. Op de radio kan men via NPO Radio 1 en BNR Nieuwsradio alles over het verloop van het referendum te weten komen. Op NPO Radio 1 is vanaf 20.30 uur het programma Nederland kiest te beluisteren. Dit programma wordt door Lara Rensen gepresenteerd en vervangt Langs de lijn en omstreken.

  RTL 4RTL4RTL NederlandRTL ZRTLZRTL NieuwsNPONOSNPO 1NPO 2NPO Radio 1publieke omroepFrits WesterLara RensenreferendumOekraïneOekraineEuropese UnieEUassociatieverdragGeenStijlGeenPeilSPSocialistische Partij

  Reacties

 1. TV-TIP Tegenlicht

  Tegenlicht
  NPO 2 om 21:05 uur
  Waar ligt de (ethische) grens als het gaat om het verzamelen, mis- en gebruiken van onze persoonlijke data door het bedrijfsleven? Te gast zijn verschillende experts op online-gebied.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Terminator 2: Judgment Day

  Terminator 2: Judgment Day
  Fox om 21:35 uur
  Skynet - het computersysteem dat anno 2029 oorlog voert tegen de mensheid - stuurt een nieuwe cyborg terug in de tijd. Deze geavanceerde, onverwoestbare versie van de "Terminator" heeft als enige opdracht het vermoorden van John Connor, een tiener die in de toekomst uit zal groeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet. Het verzet is op de hoogte van deze geheime missie en stuurt eveneens een "Terminator" : die moet John en zijn moeder Sarah beschermen...