1. Nieuws

  Veel aandacht Oekraïne-referendum op tv en radio

  Nederlandse tv- en radiozenders besteden vandaag veel aandacht aan het raadgevend referendum over het voorgenomen associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.
  Jarco Kriek
  6 april 2016
  comments 7
  Veel aandacht Oekraïne-referendum op tv en radio

  Nederlandse tv- en radiozenders besteden vandaag veel aandacht aan het raadgevend referendum over het voorgenomen associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Nederlanders kunnen hierover hun mening geven.


  RTL Nederland gebruikt hiervoor RTL Nieuws op RTL 4. Daarnaast staat nieuwszender RTL Z veel stil bij het verloop van de stemming over het associatieverdrag. Op RTL Z is vanavond van 22.00 tot 23.30 uur een speciale aflevering van het tv-programma Van Liempt Live dat geheel in het teken van de uitslag van het referendum staat. Er wordt onder meer geschakeld naar verslaggevers op diverse locaties in politiek Den Haag. Aan tafel geeft politiekverslaggever Frits Wester duiding aan de uitslag. Verder is RTL Z live aanwezig bij bijeenkomsten van initiatiefnemer GeenPeil en bij de SP in Amersfoort. Online houdt RTL Nieuws de gehele dag een liveblog met uitslagen en nieuws van het referendum bij.

  NOS via tv en radio

  NOS volgt de gang van zaken rond het referendum op de voet. Het doet dit overdags met extra nieuwsuitzendingen op NPO 1. Op deze zender is vanaf 20.30 uur een speciaal programma te zien waarin de prognose van de uitslag door onderzoeksbureau Ipsos openbaar wordt gemaakt. Op NPO 2 staat Nieuwsuur vanaf 22.00 uur in het teken van het referendum. Op de radio kan men via NPO Radio 1 en BNR Nieuwsradio alles over het verloop van het referendum te weten komen. Op NPO Radio 1 is vanaf 20.30 uur het programma Nederland kiest te beluisteren. Dit programma wordt door Lara Rensen gepresenteerd en vervangt Langs de lijn en omstreken.

  RTL 4RTL4RTL NederlandRTL ZRTLZRTL NieuwsNPONOSNPO 1NPO 2NPO Radio 1publieke omroepFrits WesterLara RensenreferendumOekraïneOekraineEuropese UnieEUassociatieverdragGeenStijlGeenPeilSPSocialistische Partij

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl