1. Nieuws

  Veel aandacht Oekraïne-referendum op tv en radio

  Nederlandse tv- en radiozenders besteden vandaag veel aandacht aan het raadgevend referendum over het voorgenomen associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.
  Jarco Kriek
  6 april 2016
  comments 7
  Veel aandacht Oekraïne-referendum op tv en radio

  Nederlandse tv- en radiozenders besteden vandaag veel aandacht aan het raadgevend referendum over het voorgenomen associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Nederlanders kunnen hierover hun mening geven.


  RTL Nederland gebruikt hiervoor RTL Nieuws op RTL 4. Daarnaast staat nieuwszender RTL Z veel stil bij het verloop van de stemming over het associatieverdrag. Op RTL Z is vanavond van 22.00 tot 23.30 uur een speciale aflevering van het tv-programma Van Liempt Live dat geheel in het teken van de uitslag van het referendum staat. Er wordt onder meer geschakeld naar verslaggevers op diverse locaties in politiek Den Haag. Aan tafel geeft politiekverslaggever Frits Wester duiding aan de uitslag. Verder is RTL Z live aanwezig bij bijeenkomsten van initiatiefnemer GeenPeil en bij de SP in Amersfoort. Online houdt RTL Nieuws de gehele dag een liveblog met uitslagen en nieuws van het referendum bij.

  NOS via tv en radio

  NOS volgt de gang van zaken rond het referendum op de voet. Het doet dit overdags met extra nieuwsuitzendingen op NPO 1. Op deze zender is vanaf 20.30 uur een speciaal programma te zien waarin de prognose van de uitslag door onderzoeksbureau Ipsos openbaar wordt gemaakt. Op NPO 2 staat Nieuwsuur vanaf 22.00 uur in het teken van het referendum. Op de radio kan men via NPO Radio 1 en BNR Nieuwsradio alles over het verloop van het referendum te weten komen. Op NPO Radio 1 is vanaf 20.30 uur het programma Nederland kiest te beluisteren. Dit programma wordt door Lara Rensen gepresenteerd en vervangt Langs de lijn en omstreken.

  RTL 4RTL4RTL NederlandRTL ZRTLZRTL NieuwsNPONOSNPO 1NPO 2NPO Radio 1publieke omroepFrits WesterLara RensenreferendumOekraïneOekraineEuropese UnieEUassociatieverdragGeenStijlGeenPeilSPSocialistische Partij

  Reacties

 1. TV-TIP Clara und das Geheimnis der Bären

  Clara und das Geheimnis der Bären
  NPO 3 om 15:30 uur
  Jeugdfilm. De dertienjarige Clara woont met haar moeder en stiefvader op een afgelegen boerderij in de Alpen. Clara houdt erg veel van de natuur en van de mythes en sagen uit de regio. De ontdekking van een oude schoen brengt haar in contact met Susanna, een meisje dat leefde in 1808 en toen even oud was als Clara. Als er beren worden waargenomen in de streek, waarvan gedacht was dat deze waren uitgestorven, raakt het dorp in rep en roer. Clara doet haar uiterste best de beren te beschermen, waardoor haar leven en dat van Susanna met elkaar verweven worden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 16:30 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de KNSB Cup in Groningen. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste "schaatsstemmen" Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

  Zappen.blog.nl