1. Nieuws

  Veel aandacht op tv voor Matthäus Passion

  (Update) Veel aandacht op televisie voor de Matthäus Passion. Brava NL wijdt er een hele week aan. Ook Podium en Kruispunt staan in het teken van de opvoering van Bach tijdens Pasen.
  Jan-Hein Visser
  11 april 2014
  comments 2
  Veel aandacht op tv voor Matthäus Passion
  Veel aandacht op televisie voor de Matthäus Passion. Brava NL wijdt er zelfs een hele week aan. Ook Podium en Kruispunt staan in het teken van de opvoering van Bach tijdens Pasen.

  Nederland kent een unieke traditie als het om de Matthäus-Passion gaat. Nergens ter wereld wordt deze muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus in de aanloop naar Pasen zo vaak uitgevoerd als in ons land. De Matthäus-Passion wordt beschouwd als Bachs grootste en belangrijkste werk. Reden voor De wereld draait door om ermee uit te pakken, maar de kijker kan ook bij Brava NL klassiek terecht voor bijzondere uitvoeringen en wel de gehele week voorafgaand aan Pasen.

  Brava NL Matthäus-Passion week

  Brava nl klassiek brengt in de week voor Pasen een vijftal totaal verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion. Op dinsdag 15 april staat het ensemble Markant Vocaal centraal, een representant van de hoogstaande Nederlandse Matthäus-traditie. Woensdag 16 april is er een authentieke uitvoering door oude muziek-specialist Ton Koopman. Vanuit Leipzig, de plaats waar het allemaal begon, dirigeert Georg Christoph Biller het Gewandhausorchester Leipzig op donderdag 17 april. Vrijdag de 18e heeft BravaNL Klassiek een heel speciale versie in petto van het Nederlands Symfonieorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend: de versie die Mendelssohn uitvoerde in 1829 nadat het werk jarenlang niet gespeeld was. Tot slot op zaterdag 19 april een uitvoering op de plek waar Mengelberg de Matthäus-traditie is begonnen: het Amsterdamse Concertgebouw, met een uitvoering door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer.

  Podium TV en Kruispunt

  Op donderdag 10 april stond de uitzending van De wereld draait door geheel in het teken van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Zondag 13 april staat ook Podium tv op Nederland 2 om 13.00 geheel in het teken van de componist. RKK Kruispunt TV (RKK) gaat op ook zaterdag op Nederland 2 om 23.20 uur in de reportage Bach als medicijn op zoek naar de helende kracht die de muziek van Bach heeft. Zo is hoogleraar chirurgie Hans Jeekel ervan overtuigd dat hij met muziek mensen beter kan maken en hoopt daar binnen enkele jaren het bewijs voor te hebben.

  DWDDBachMatthäus PassionBrava NL KlassiekPasenPaul WittemanKPNUPCZiggoDeltaBrava HD

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl